Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu YANACAĞIZ! Son dakika sıcak hava uyarısı! Avrupa'yı kavuran sıcak hava Türkiye'ye geliyor

        Avrupa'yı etkisi altına alan aşırı sıcaklar, hafta sonundan itibaren Türkiye'yi de etkilemeye başlayacak. Batı bölgelerinde sıcaklılar 40 dereceyi görecek.

        Küresel ısınmanın etkisinin de olduğu yüksek sıcaklıklar Avrupa'yı kavuruyor. Sıcak havaya karşı arka arkaya uyarılar yapılırken, alarm seviyesi en üst seviyeye çıkarıldı.

        TÜRKİYE'Yİ DE ETKİSİ ALTINA ALIYOR

        Avrupa'da etkisini gösteren sıcak havanın önümüzdekihaftadan itibaren Türkiye'yi de etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.

        26 Temmuz Cuma gününden itibaren yağışlı hava Türkiye'yi terk ederken, yerini sıcak ve güneşli havaya bırakıyor. Sıcaklıkların batı bölgelerinde 1 ila 3 derece artması bekleniyor.

        REKLAM

        Hafta sonundan itibaren ise tüm Türkiye'de etkili olacak sıcak hava etkisini gösteremeye başlayacak. Cuma gününe göre sıcaklıkların 5 ila 8 derece artması bekleniyor. Çanakkale, Edirne, İzmir'de sıcaklıklar 35 dereceyi bulurken, termometreler Aydın'da 36, Muğla'da 37'yi ölçecek.

        28 Temmuz Pazar gününde sıcak hava dalgası iç bölgeleri de etkisi altına alırken, Ankara 33, Konya 34, Isparta 37, Aydın 38, Diyarbakır 40 dereceyi görecek.

        Hafta başında da sıcaklıkların yüksek değerlerde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. 29 Temmuz Pazartesi günü bazı şehirlerde beklenen en yüksek sıcaklıklar şöyle:

        İstanbul 33

        Balıkesir 37

        İzmir 36

        Muğla 37

        Ankara 33

        Konya 34

        Diyarbakır 40

        Şanlıurfa 40

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ