Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu AZ Alkmaar-West Ham maçında olaylar çıktı! Holiganlar futbolcuların ailelerine saldırdı - Son Dakika Spor Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Konferans Ligi'nde AZ Alkmaar ile West Ham United arasında oynanan ve İngiliz ekibinin 1-0 kazanarak finale yükseldiği maç sonrası ortalık karıştı.

        2

        Tribünde yer alan West Ham futbolcularının aileleri, galibiyetin ardından büyük sevinç yaşarken, Hollandalı holiganların saldırısına uğradı.

        3

        Baştan ayağa simsiyah kıyafetler giyen holiganlar, West Ham taraftarlarının bulunduğu tribüne zorla girerek İngilizlere saldırmaya başladı.

        4

        Bunun üzerine West Ham futbolcuları Michail Antonio, Flynn Downes, Lucas Paqueta ve Said Benrahma ailelerini korumak için reklam panolarından atlayıp tribüne koştu.

        5

        Bu arada, Thilo Kerher’ın sevgilisini savunmak için harekete geçen ‘Knollsy’ olarak bilinen yaşlı bir West Ham taraftarı, sosyal medyada övgüler aldı. Knollsy, Hollandalı holiganlara yumruklarıyla direnirken, araya giren güvenlik görevlileri grupları ayırdı.

        6

        Kavgaya şahit olan bir West Ham taraftarı, sosyal medyadan Knollsy’ye teşekkür ederek, "Biraz açıklama yapayım; Thilo Kerher’ın sevgilisinin arkasında oturuyorduk. Knollsy, endişelenmiş ve merdiven boşluğunun üstüne çıktı, Alkmaar taraftarlarının saldırısına karşı koydu. O harika bir adam ve o an doğru olduğunu düşündüğü şeyi yaptı. O taraftarları durdurdu." ifadesini kullandı.

        7

        “AİLELERİMİZ İÇİN ENDİŞELENDİK”

        West Ham kalecisi Alphonse Areola olayların ardından yaptığı açıklamada, “Maçı izleyen ailem vardı. Onlar hakkında biraz endişe duyduk. Güvenlik özellikle bu tür etkinliklerde en önemli şeydir ve ailelerimiz hakkında endişeliydik.” dedi.

        8

        “UMARIM UEFA ÜZERİNE GİDER”

        West Ham Teknik Direktörü David Moyes ise şunları söyledi: Ne olduğunu ve neden olduğunu açıklayamam. Oyuncular aile bölümünde yer aldığı için dahil oldular… Bu muhtemelen tepkinin nedeniydi. Bu geceyi olumsuz etkilemesini istemem çünkü West Ham taraftarları sorun aramıyordu. Umarım UEFA bunun üzerine gider. Ailem oradaydı ve o bölümde arkadaşlarım vardı. Uzaklaşmaya çalışacaklarını umuyordum… Çünkü çok mutlu olduğum için fark etmedim. Güvenlik beni içeri almaya çalıştı, ancak oyuncularımın dahil olmadığından emin olmam gerekiyordu.

        Haberi Hazırlayan: Uğur Sarıkaya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ