Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Babadan, eski eşine 'kızına şiddet' suçlaması!

        Zafer Samancı'nın haberine göre aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan Köse çifti 2015 yılında yollarını ayırdı. Evli oldukları süre boyunca da eski eşinin kızına şiddet uyguladığını iddia eden Murat Köse, "Evli kaldığımız süreçte de bana ve çocuğuma karşı tutarsız hareketleri vardı. Kızıma terbiye vermek adı altında şiddet uyguluyordu. 2015 yılında boşandığımız sırada çocuğun geçici velayeti anneye verildi. Benim icra yoluyla görmemi istiyor. 3 yıldır çocuğumu icra yoluyla ancak görebiliyorum" dedi.

        "KIZIM ÖZ ANNESİNDEN ŞİDDET GÖRÜYOR"

        Yaklaşık 3 yıl önce çocuğunun vücudunda morluklar gördüğünü söyleyen Köse, "Kızıma sorunca annesinin yaptığını söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Dava açıldı. Çocuğum dövüyor demesine ve darp raporlarına rağmen maalesef kadın beraat aldı. Pedagogun 9 yaşındaki çocuk kendisine zarar verebilir sonucuyla, mahkemenin de cinsiyetçi bir tutum izleyerek beraat kararının verilmesi bizi çok şaşırttı. Bir üst mahkemeye şikâyette bulundum, istinaftan da aynı şekilde beraat kararı çıktı. O günden sonra maalesef çocuğumun duyguları paramparça oldu. Çocuğum gerçeği söylüyor ama maalesef korunamıyor" diye konuştu.

        "PSİKOLOJİK BASKI UYGULUYORLAR"

        Kızının, kendisine annesinden şiddet gördüğünü söylemesi nedeniyle baskı gördüğünü iddia eden baba Murat Köse, "Kendisine sorduğumda annesinin dövdüğünü söylerken baskılardan sonra bisikletten düştüğünü söylüyordu. Çocuğumu eve gidince baskı altına alıp şiddet gördüğünü söylediği için kızıyorlar. Kendi çocuğumu tanıyorum gözlerini kaçırarak bisikletten düştüğünü söylüyor. Bu konunun hassasiyetle incelenmesini devlet büyüklerimizden talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

        "BABA OLARAK KAHROLUYORUM"

        Çocuğunun vücudunda darp izlerini görünce bir baba olarak kahrolduğunu kaydeden Köse, "1 ay öncesine kadar çocuğum yine şiddet gördü. 14 Nisan'da icra yoluyla aldığım zaman vücudunun çeşitli yerlerinde darp izine rastladım ve suç duyurusunda bulundum şu anda mahkeme açıldı. Masum çocuklarımız bizim aydınlık yarınlarımızdır. Anne şefkatlidir yapmaz algısı yüzünden çocuklarımız harap oluyor. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Çocuğum beni seviyor ben de çocuğumu çok seviyorum. İcra yoluyla gördüğüm için yeteri kadar vakit geçiremiyoruz, kızım bende daha çok kalmak istiyor. Maalesef yasalarla önümüze set çekiliyor ve mutlu olamıyoruz" dedi. Köse kızının velayetini almak için açtığı davanın ise sürdüğünü söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ