Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başak Öge TÜYİD Başkanlığına seçildi - İş-Yaşam Haberleri

        Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulan 95 şirketin üye olduğu TÜYİD, yeni yönetim kurulu ile çalışmalarına devam ediyor.

        Dernekte geçen dönem yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Başak Öge, Aslı Selçuk'tan devraldığı yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütecek.

        Olağan genel kurulda belirlenen derneğin yeni dönem yönetim kurulu şöyle:

        "Doğan Holding İcra Kurulu Üyesi ve Mali İşler Başkanı Bora Yalınay ve Coca-Cola İçecek Hazine ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Çiçek Uşaklıgil Özgüneş başkan yardımcıları, Sabancı Holding Yatırımcı İlişkileri Direktörü Kerem Tezcan sayman, Koç Holding Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Nursel İlgen, Aslı Selçuk Danışmanlık Kurucusu Aslı Selçuk, Garanti BBVA Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı Handan Saygın, Bank of America Merrill Lynch'in Gelişmekte Olan Piyasalar (EEMEA) Hisse Satışı Direktörü ve Türkiye Hisse Piyasası Bölüm Başkanı Seda Karşit Tiryaki, Eczacıbaşı Holding Sermaye Piyasası Direktörü Şule Korkmaz, Akbank Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Bölüm Başkanı Ebru Güvenir, Paksoy Ortak Avukat Bürosu Ortak Av. Ömer Çollak, Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri Direktörü Gülsen Ayaz, Turkcell Yatırımcı İlişkileri ve Kurumsal Finansman Direktörü Ali Serdar Yağcı, Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı Onur Çevikel ve Tüpraş Yatırımcı İlişkileri Müdürü Levent Bayar."

        Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Öge, yatırımcı ilişkileri mesleğinin Türkiye'deki referans merkezi ve temsilcisi olarak, ekiplerin mevzuat kapsamındaki görev ve yetkilerini layıkıyla yapmalarını ve en iyi uygulamaların tabana yayılmasını desteklemek amacıyla aralıksız çalıştıklarını bildirdi.

        BORSA İSTANBUL'UN YÜZDE 75'İNİ TEMSİL EDİYOR

        TÜYİD'in 95 üyesi ile Borsa İstanbul piyasa değerinin yaklaşık yüzde 75'ini temsil ettiğini belirten Öge, şunları kaydetti:

        "14. yaşına girerken sermaye piyasalarımızın en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Yatırımcı İlişkileri profesyonelleri olarak Borsa İstanbul'a yatırım yapan mevcut ve potansiyel yabancı kurumsal yatırımcıların ilk ve daimi iletişim noktayız. Ülkemizin ve şirketlerimizin tüm dünya nezdinde temsilcisi ve aynasıyız. İyi günde, kötü günde ülkemizi ve şirketlerimizi küresel yatırım camiasına anlatan meslek grubuyuz. Ülkemize ve şirketlerimize duyduğumuz sorumlulukla bu temsil kabiliyetimizi dünya standartlarına çıkarmak üzere TÜYİD olarak tüm paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde de TÜYİD ve yatırımcı ilişkileri profesyonelleri olarak, uluslararası portföy yatırımlarından ülkemize düşen payı artırmak için faaliyetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ