Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bekçi alımı başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? 2022 Bekçilik alımı sınavı hangi tarihte yapılacak? Bekçi alımı başvuruları için son tarihler ne zaman?
        1

        Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak isteyenler için 28 Nisan'da başlayan başvuru sürecini kaçıranlar "Bekçi alımı başvuruları için son tarih ne zaman, sınav ne zaman yapılacak, bekçilik alımı için başvuru şartları neler?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Başvuru sürecinin bitmesine sayılı günler kala başvurusunu tamamlayan adaylar sınav gününü beklemeye başladı. İşte Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında tüm detaylar...

        2

        BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

        Bekçi alımı başvuruları 28 Nisan ile 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Henüz bekçi alımı ön başvurusunda bulumayan vatandaşlar için son gün 13 Mayıs Cuma.

        BEKÇİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        3 BİN 250 BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

        3 bin 250 bekçi alımı başvuruları, Polis Akademisi’nin resmi internet sitesi "http://www.pa.edu.tr" üzerinden vatandaşların e-devlet şifreleri ile gerçekleştirilecek.

        BEKÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        BEKÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        28 Nisan – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştiren adayların gözü bekçi alımı başvuru sonuçlarına çevrildi. Bekçi alımı başvuru sonuçları, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi’nin resmi internet sitesi ‘https://pa.edu.tr’ üzerinden yayınlanacak duyuruyla netlik kazanacak.

        5

        2022 BEKÇİ ALIMI SINAVLARI NE ZAMAN?

        Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen vatandaşlar 13 Mayıs tarihine kadar ön başvurularını www.pa.edu.tr adresinden gerçekleştirecekler. Bekçi alımı sınav tarihleri ve başvuru yerlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü iletişim araçları vasıtasıyla duyurulması bekleniyor.

        ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

        Bekçi alımı ön sağlık kontrolü, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınavı öncesinde Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından yapılacak. Başvurusu kabul edilen bekçi adaylarının ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre gerçekleştirilecek. Sağlik Kontrolünde ‘Olur’ raporu alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

        6

        BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK 2022?

        Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağına dair açıklamada, "Adaylar, 28 Nisan – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında ön başvurularını yapabileceklerdir. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları kılavuzda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir." ifadelerine yer verildi.

        7

        BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

        Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

        En az 167 cm boyunda olmak,

        Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

        En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

        Beden kitle indeksi 18 ile 27 (dahil) arasında olmak.

        8

        Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

        Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

        Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak,

        Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

        Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

        Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

        9

        Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak

        Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

        10

        18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (28.04.2004 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (28.04.1992 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

        Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

        Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

        11

        Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

        12

        Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ