Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bekçi alımı sınavı ne zaman? 2022 EGM PA 3 bin 250 bekçilik sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? 2022/1.Dönem Bekçilik alımı sınav konuları ve soru dağılımı
        1

        Bekçilik sınavı için geri sayım başladı. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından başvurusunu tamamlayan bekçi adayları gözünü sınavın yapılacağı tarihe çevirdi. Sınav yerleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada www.pa.edu.tr adresinden açıklanacağı belirtilmişti. Peki Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? 2022 EGM PA bekçi sınavı giriş belgesi ve sınav yerleri yayınlandı mı?

        2

        BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

        Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akadenmisi bünyesinde gerçekleştirilecek olan bekçi alımı sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10:00 itibariyle yapılacak. Yazılı sınav; Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

        3

        BEKÇİ ALIMI SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

        Bekçilik alımı sınav giriş belgeleri 8 Temmuz 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr üzerinden yayımlanacak.

        4

        BEKÇİLİK SINAVI KAÇ SORU VE KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

        Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas il merkezlerinde gerçekleştirilecek sınav, 17 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da başlayacak. Tek oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda adaylara 100 soru için 120 dakika süre verilecek.

        Adaylar bekçilik sınavına, sınav giriş belgeleri ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, veya geçerlik süresi devam eden pasaport ile katılabilecekler.

        5

        SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMI

        Türkçe: Ortaöğretim Düzeyi - 20 soru

        Genel Kültür: Ortaöğretim Düzeyi - 20 soru

        Matematik: Ortaöğretim Düzeyi - 15 soru

        Sosyal Bilgiler: İlköğretim Düzeyi - 15 soru

        Fen Bilgisi: İlköğretim Düzeyi - 15 soru

        Hayat Bilgisi: İlköğretim Düzeyi - 15 soru

        6

        BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2022 Bekçi alımı yazılı sınav sonuçları 5 Ağustos 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr.üzerinden yayınlanacak.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ