Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yukatel Adana Demirspor Beşiktaş: 1 - Adana Demirspor: 0 | MAÇ SONUCU - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, Süper Lig'in 16. haftasında Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, Masuaku'nun golüyle rakibini 1-0 mağlup etti ve 2022'yi galibiyetle kapadı.

        Siyah-beyazlılar 13. dakikada gole çok yaklaştı: Weghorst'un pasıyla arka direkte topla buluşan Kevin N'Koudou, bomboş pozisyonda topu üstten auta vurdu.

        MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

        YENİ YIL HEDİYESİ MASUAKU'DAN

        Beşiktaş aradığı golü 15. dakikada buldu. Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta direkt kaleyi düşündü ve topu ağlara gönderdi.

        REKLAM

        Beşiktaş ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

        İkinci yarıya ise Adana Demirspor hızlı başladı.

        49. dakikada Adana Demirspor'da Henry Onyekuru ceza alanında topla buluşup sol çaprazdan şutunu çekti. Top üstten autta gitti.

        69. dakikada Yusuf Sarı, oyun girer girmez uzak mesafeden kaleyi yokladı. Top direkten oyun alanına döndü.

        Maça tempo artarken Beşiktaş ise 70'te Beşiktaş, 1 dakikada 2 kez gole yaklaştı. Önce Weghorst'un sağ çaprazdan vuruşunu Ertaç kurtardı, sonra da Redmond'ın çevirdiği topta N'Koudou'dan önce savunma araya girip golü engelledi.

        Kalan dakikalarda gol olmayınca Beşiktaş maçı 1-0 kazandı ve puanını 26'ya yükselterek beşinci sıraya tırmandı. Adana Demirspor ise ligdeki ikinci yenilgisini aldı ve 11 maç aradan sonra puansız ayrıldı.

        İKİ MAÇ SONRA GALİBİYETİ HATIRLADI

        Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Adana Demirspor'u 1-0 mağlup eden Beşiktaş, ligde 2 maç sonra 3 puanın sahibi oldu.

        Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından ligde HangiKredi Ümraniyespor'u yenen, Galatasaray'a mağlup olan siyah-beyazlı ekip, 2022 FIFA Dünya Kupası sonrası oynanan ilk lig maçında Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldı.

        Gelecek haftayı maç yapmadan geçirecek siyah-beyazlı ekip, Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyetle bu sezonki 7. galibiyetine ulaşırken, puanını da 26'ya yükseltti.

        3 PUAN MASUAKU'DAN

        Beşiktaş'ta sezon başında kadroya katılan Arthur Masuaku, siyah-beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı.

        Maçın 14. dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Beşiktaşlı oyuncu, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı barajın yanından kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

        Masuaku geçen hafta 1-1 sona eren Gaziantep FK maçında da Wout Weghorst'un attığı golün pasını veren isim olmuştu.

        ROSIER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Beşiktaş'ta Valentin Rosier, Adana Demirspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

        Karşılaşmanın 81. dakikasında bu sezonki 4. sarı kartını gören siyah-beyazlı oyuncu, 18. haftada Kasımpaşa ile oynanacak karşılaşmada görev yapamayacak.

        Rosier daha önce de MKE Ankaragücü, Bitexen Giresunspor ve Trabzonspor maçlarında da sarı kart görmüştü.

        CENK TOSUN VE JOSEF SINIRA GELDİ

        Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Josef de Souza sarı kart ceza sınırına ulaştı.

        Karşılaşmanın 65. dakikasında oyundan çıkarken sahanın yakın tarafından çıkmamakta ısrar eden Cenk Tosun ile 45. dakikada sarı kart gören Josef de Souza, bu sezon üçüncü kez aynı durumu yaşadı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ