Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Son dakika: Beşiktaş Başakşehir MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Futbol Haberleri

        Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir'i uzatmalar sonunda 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Siyah-beyazılar 16. dakikada Vincent Abobuakar'ın şık golüyle 1-0 öne geçti. Dakikalar 22'yi gösterdiğinde bu kez Vida sahne aldı ve farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası, Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

        Başakşehir 61. dakikada Deniz Türüç'le bir gol buldu ve farkı 1'e indirdi. Dakikalar 77'yi gösterdiğinde kısa süre önce oyuna giren Giuliano kaleye yakın mesafeden yaptığı vuruşla skora dengeyi getirdi. 90 dakikada başka gol olmayınca maçın normal süresi 2-2'lik eşitlikle geçildi.

        İlk uzatma devresinde de gol olmazken Beşiktaş 101. dakikada bir kez daha öne geçti. Ljajic'in pasında topla buluşan Larin, Beşiktaş'ı finale taşıyan golü kaydetti.

        REKLAM

        MAÇIN DAKİKALARI

        6. dakikada Ghezzal'ın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Welinton'un kafa vuruşu köşeden ağlara gitti. Ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesi sonrasında da pozisyonun ofsayt olduğu kararı verildi.

        16. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Aboubakar, rakibinden sıyrıldı. Dar açıda kaleci Mert ile karşı karşıya pozisyonda direk dibinden topu ağlara gönderdi. Aboubakar, bu sezon kupadaki ilk gol sevincini yaşadı.

        21. dakikada sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda N'Koudou'nun ortasında Vida kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

        36. dakikada sol kanatta hareketlenen N'Koudou, ceza sahasındaki Oğuzhan'ı topla buluşturmak istedi. Ama Oğuzhan istediği şekilde topla buluşmayı başaramadı.

        38. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla topla buluşan Ghezzal, ceza sahasının sağ çaprazına doğru sokulup vuruşunu yaptı. Top kaleci Mert'in üzerine gitti.

        REKLAM

        45+2. dakikada sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında Ndayishimiye kafayı vurdu. Top direğin yanından auta gitti.

        İlk 45 dakikayı Beşiktaş 2-0 önde tamamladı.

        48. dakikada Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında Demba Ba topu çok iyi kontrol edip, harika bir vuruş yaptı. Köşeye giden topa önce Utku parmaklarının ucuyla dokundu. Sonrasında da top direğe çarptı.

        55. dakikada sağ kanattan ceza sahasına doğru kullanılan taç atışında Demba Ba'nın indirdiği topa Visca sağ çaprazdan dar açıdan vuruşunu yaptı. Top savunmadan döndü.

        59. dakikada sağ kanattan Visca'nın ortasında top kaleye yöneldi. Utku topu güçlükle çeldi. Seken topu önünde bulan Deniz Türüç düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi.

        73. dakikada N'Koudou'nun ortasında Larin arka direkte kafayı vurdu. Mert gole izin vermedi.

        76. dakikada sağ kanattan ön direğe yapılan ortada Deniz topu Giuliano'ya bıraktı. Oyuna yeni giren Giuliano boş durumda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

        90. dakikada N'Koudou'nun pasıyla Atiba ceza sahasına sokuldu. Dar açıdan vuruşunu yapmak istedi. Ama Mert açıyı iyi kapattı ve topun sahibi oldu.

        101. dakikada Ljajic'in pasıyla ceza sahasının ön çizgisinde topla buluşan Larin'in vuruşunda yerden giden top köşeden ağlara gitti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ