Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe maçı sonunda Fenerbahçe'yi çıldırtan şarkı! Beşiktaş Fenerbahçe maçı sonrasında olay hareket! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin bitiş düdüğüyle birlikte Vodafone Park'ın hoparlörlerinden "Mini mini bir kuş donmuştu" şarkısı çalındı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da şarkıya eşlik etmesi dikkat çekti.

        (Görüntü beIN SPORTS'tan alınmıştır)

        2

        Fenerbahçe Kulübü Twitter hesabından derbiyle ilgili yapılan bir paylaşımda Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Bayern Münih'in gollerinden sonra kullandığı şarkının tercih edilmesi tartışma konusu olmuştu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman divan kurulundaki konuşmasında bu paylaşıma sert tepkiler göstermişti.

        3

        Orman, "Bazı rakiplerimiz Bayern Münih maçında atılan gollerde çalınan müzikleri bizimle alakalı kullanıyor. Bunlar şık şeyler değil. 'Başkan biz de Vardar Ovası yapalım.' diye bana da talep geliyor. Böyle bir şey Beşiktaş'a yakışır mı. Biz asla öyle şeylerin içinde olmayız. Görgümüzle, Türk sporuna faydalı olacak gayretin içinde olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

        4

        KULÜBELER KARŞI KARŞIYA GELDİ

        Beşiktaş'ın Hırvat futbolcusu Domagoj Vida'nın müdahalesi sonrasında sahada gerginlik yaşandı. Beşiktaşlı futbolcular Ricardo Quaresma ile Tolgay Arslan, Fenerbahçe yedek kulübesiyle tartışma yaşadı.

        5

        Ardından Şenol Güneş ile Aykut Kocaman gerginlik yaşadı. İki takımın yedek kulübeleri bir süre tartışma yaşarken maç kaldığı yerden devam etti.

        6

        FENERBAHÇE'NİN YENİLMEZLİK SERİSİ NOKTALANDI

        Spor Toto Süper Lig'de dev derbi öncesinde son olarak Teleset Mobilya Akhisarspor'a mağlup olan Fenerbahçe'nin bu sonuçla birlikte 15 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Öte yandan Sarı-lacivertliler ligde tam 9 derbi sonra ilk kez rakiplerine boyun eğdi.

        7

        BEŞİKTAŞ, VODAFONE PARK'TA İLK KEZ!

        Kara Kartal, Vodafone Park'ın açılışından bu yana Fenerbahçe ile 3. kez karşı karşıya geldi. Ziraat Türkiye Kupası'nda rakibine mağlup olan Beşiktaş, geçen sezon oynanan karşılaşmadan da 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı. Kara Kartal bu sonuçla Fenerbahçe'yi Vodafone Park'ta 3. maçında ilk kez mağlup etti.

        8

        Siyah-beyazlılar öte yandan Vodafone Park'taki yenilmezlik serisini de sürdürdü. Beşiktaş ligde evinde oynadığı son 11 maçta 8. galibiyetini alırken sahadan 3 kez beraberlikle ayrıldı.

        9

        FERNANDAO'NUN GOLÜ 79 SANTİM İLE OFSAYT!

        Fenerbahçe, maçın henüz başında 8. dakikada Fernandao ile 1-0 öne geçti. Sağ çaprazdan topla ceza sahasına giren Dirar ortasını yerden gönderdi. Dirar'ın ortasını uzaklaştırmak isteyen Fabri'nin müdahalesi kısa düştü ve top Giuliano'ya geldi. Brezilyalı oyuncunun şutunda topu çizgi üzerinde Vida çıkarırken topla buluşan Fernandao'nun gelişine çektiği şut ağlarla buluştu. Bu golde ofsayt itirazları gündeme otururken beIN SPORTS'un piero'suna göre bu gol 79 santimetre ile ofsayt.

        10

        FERNANDAO'NUN GOL SEVİNCİ OLAY OLDU!

        Beşiktaş - Fenerbahçe maçı yüksek tansiyonla başlarken, henüz 8. dakikada attığı gol sonrası Fener'in Brezilyalı yıldızı Fernandao'nun yaşadığı 'Hulk' sevinci büyük tepki gördü.

        11

        MEHMET TOPAL'IN KAFASI YARILDI!

        Bu sevinç sonrası siyah-beyazlı tribünlerden atılan yabancı maddeler, Mehmet Topal'ın kafasına isabet etti. Tecrübeli oyuncu uzun süre yerde kalırken, kafasının yarıldığı belirlendi. Fenerbahçe sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Mehmet Topal oyuna devam etti.

        12

        ALİ KOÇ SÜRPRİZİ!

        Fenerbahçe başkan adaylığını birkaç ay önce açıklayan Ali Koç da sarı-lacivertli takımı desteklemek üzere Vodafone Park'a geldi. Ali Koç'un maçı babası Rahmi Koç'un locasında izlediği kaydedildi.

        13

        Karşılaşma öncesinde stada giriş yapan Ali Koç'u Beşiktaş Başkanı Fikret Orman karşıladı. Orman ve Koç'un birbirlerine sarılmalarının ardından bir süre sohbet ettiği görüldü.

        14

        İSMAİL SAKATLANDI

        Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ile derbi maçta karşılaşan Fenerbahçe'de sakatlık şoku... Mücadelenin 32. dakikasında sağ kasığından sakatlanan İsmail Köybaşı oyuna devam edemedi. İsmail Köybaşı'nın yerine oyuna Şener Özbayraklı dahil oldu.

        15

        FENERBAHÇE SON 20 MAÇTA 4. KEZ KAYBETTİ

        Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 20 derbiden sadece 4'ünde mağlup oldu. Sarı-lacivertli takım, rekabetteki son 20 maçtan 10'unu kazanırken 6 beraberlik yaşadı.

        16

        GÜNEŞ'LE DERBİLERDE 7. GALİBİYET

        Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde oynadığı 13 derbinin 7'sini kazandı. Söz konusu derbilerde Beşiktaş, üçer beraberlik ve yenilgi aldı. Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında 8 maçta üç galibiyet ve iki beraberlik elde etti. Beşiktaş, Güneş döneminde sarı-lacivertlilere 3 maçı ise kaybetti.

        17

        5 MAÇ SONRA YENDİ!

        Siyah-beyazlı ekip, 5 maç sonra Fenerbahçe'yi mağlup etti.Bu derbi mücadelesi öncesi rakibini son olarak 2015-2016 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda mağlup eden Beşiktaş, daha sonraki 5 karşılaşmayı kazanamamıştı. Bu 5 maçın 2'sini berabere bitiren ve 3'ünden mağlup ayrılan siyah-beyazlı ekip, 23. haftadaki derbi mücadelesini kazanarak bu hasretini bitirdi.

        18

        KOCAMAN 2. KEZ KAYBETTİ

        Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, Şenol Güneş'in takımlarına karşı geçmişte ortaya koyduğu başarılı performans bu maç sürmedi. Kocaman, 2010 yılında ilk kez başına geçtiği Fenerbahçe'yle Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor'a karşı 7 kez mücadele etti. Bu maçlarda Fenerbahçe 4 galibiyet aldı, 2 maç berabere bitti, bir kez mağlup oldu.

        19

        Aykut Kocaman, bu derbi öncesinde Şenol Güneş'e karşı tek mağlubiyetini Trabzonspor'a karşı almıştı. Tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 7 maçta da Şenol Güneş'e galibiyet sevinci yaşatmamıştı. Şenol Güneş, bu derbide geriden gelerek aldığı sonuçla Aykut Kocaman'ı ikinci kez mağlup etti.

        20

        KOCAMAN'IN 20. DERBİSİ OLDU

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kariyerinin 20. derbisine çıktı. Sarı-lacivertlileri 2010-2013 yıllarında çalıştırdıktan sonra tekrar bu sezon başına geçen Kocaman, Fenerbahçe'nin başında 20 derbide takımıyla 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

        21

        Kocaman, Fenerbahçe'nin başında Beşiktaş'a karşı 10 derbide 3 kez kaybetti. Tecrübeli teknik adam yönetiminde sarı-lacivertliler, Beşiktaş karşısında 5 galibiyet alırken, 2 maç da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertliler, Kocaman'la Galatasaray'a karşı çıktığı 10 derbide ise 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı, 3 kez sahadan yenik ayrıldı.

        22

        CANER'DEN FENERBAHÇE TARAFTARINA ALKIŞLI CEVAP

        Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Caner Erkin'e eski takımı Fenerbahçe taraftarlarından büyük protesto vardı.Beşiktaşlı taraftarların Caner lehine tezahüratlarına 2 bin 500 kadar Fenerbahçe taraftarı tepki gösterdi. Caner Erkin, bunun üzerine Fenerbahçe tribünlerine dönerek sarı-lacivertlilere alkışla karşılık verdi.

        23

        BEŞİKTAŞ İKİLİ AVERAJDA ÜSTÜN!

        Beşiktaş, ikili averajda rakibine üstünlük kurdu.Ligin ilk yarısında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Vodafone Park'taki derbi maçını 3-1 kazanarak ikili averajda rakibinin önüne geçti.

        24

        QUARESMA'DAN İLK DERBİ GOLLERİ

        Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Ricardo Quaresma, Türkiye kariyerinde ilk derbi golünü attı.

        25

        Siyah-beyazlı ekipte 5. sezonunu geçiren ancak daha önce Galatasaray veya Fenerbahçe maçlarında gol atma başarısı gösteremeyen Portekizli futbolcu, 77. dakikada şık bir vuruşla meşin yuvarlağı sarı-lacivertli takımın filelerine gönderdi. Quaresma, 90+4. dakikada bir gol daha buldu ve takımının sahadan 3-1 galibiyetle ayrılmasını sağladı. Ricardo Quaresma, maçın ardından taraftarlara üçlü çektirdi.

        26

        VIDA İLK DERBİSİNDE GOL ATTI

        Beşiktaş formasıyla ilk derbi maçına çıkan Domagoj Vida, bir başka ilki daha yaşadı. Karşılaşmanın 49. dakikasında kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderen Vida, ilk gol sevincini bir derbi maçında gerçekleştirdi.

        27

        GÖKHAN GÖNÜL 'DALYAYI' GALİBİYETLE DEDİ!

        Fenerbahçe maçıyla Süper Lig'deki 300. maçına çıkan Gökhan Gönül, üçüncü "Dalya"sını galibiyetle kutladı. Beşiktaş formasıyla 46. maçına çıkan ve geçmiş sezonlarda Fenerbahçe'de 254 karşılaşma oynayan Gökhan Gönül, derbi mücadelesinde 300. maçına çıktı.

        28

        BEŞİKTAŞ, ÇAKIR'LA İKİNCİ KEZ KAZANDI

        Beşiktaş, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği derbi maçlarında ikinci galibiyetini aldı. Siyah-beyazlı ekibin 4'ü Fenerbahçe, 7'si de Galatasaray olmak üzere 11 derbi maçında sahadan 3 kez berabere ayrılırken, 7'sinde rakiplerine mağlup olmuştu. Bu karşılaşmalarda sadece Galatasaray'ı 2-1 yenen Beşiktaş, Cüneyt Çakır yönetimindeki ikinci derbi galibiyetini Fenerbahçe'ye karşı elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ