Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Gaziantep FK maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        GÜNTEKİN ONAY: İlk 45 dakikası son derece düşük tempoda oynanan bir karşılaşma oldu. Topu yavaş dolaştıran Beşiktaş, Güven Yalçın, Rıdvan Yılmaz ve Valentin Rosier’in aşırı top kayıplarıyla oyun kurmakta zorlandı. Genç Emirhan İlkhan da kalabalık savunmanın içinde kaybolunca siyah beyazlılar pozisyon üretemedi.

        2

        Rachid Ghezzal’ın bireysel becerisiyle hazırladığı pozisyonu Michy Batshuayi bitirdi. Son bölümde Ghezzal’ın çıkmasıyla topu ileride tutmakta zorlanan siyah beyazlılar, rakibinin risk aldığı duraklama anlarında bulduğu geniş alanlarda cezayı kesip ikinci golü bulamadı.

        3

        Yoğun maç takvimine girilen haftada Beşiktaş, düşük tempoda, fazla yorulmadan önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

        4

        ALİ ECE: İlk yarıdaki düşük tempolu, az pozisyonlu oyunun önüne maalesef bir kez daha hakem hataları geçti. Erce Kardeşler yetenekli bir kaleci, kardeşi Arda ise hakemlik dalında yetenekli değil. Üstelik kendini geliştirmek için de hiçbir çabası yok.

        5

        Dün ilk yarıda sadece Pjanic’i çıldırttığı pozisyonda değil, 45 dakika boyunca futbolda avantaj kuralına dair hiçbir bilgisi yok gibi davrandı. Peki sözde VAR'daki görevli Erkan Engin'e ne demeli? Devre sonunda rakibi intikam müdahalesi yaparken Batshuayi'nin ayağına kasıtlı olarak basıyor, o pozisyonda VAR'ın orta hakemi çağırması için illa Batshuayi'nin ayağının kırılması mı gerekiyor?

        6

        Hakemler aynı zamanda sporcu sağlığını korumak için de teknolojiden yardım alıyorlar. Yıllardır boşuna VAR kayıtları kamuoyu ile paylaşılsın diye tekrarlıyorum: Bu tip pozisyonlardaki hatalar VAR'a olan güveni yok ediyor!

        7

        CEM DİZDAR: Antep neredeyse tüm ilk yarı kanat oyuncularını ikinci bek, orta sahalarını da ‘’ön stoper’’ gibi kullanınca oyun tıkandı. Devre, tempoyu bir türlü yükseltemeyen Beşiktaş’ın çaresiz arayışları ile Antep’in fırsat kovalamaları arasında geçip gitti!

        8

        Maçta ikinci devre Antep, oyun boyunu Beşiktaş aleyhine uzatıp rakibini geri koşturmaya zorladıkça durağan seyreden maçın ibresi konuk takıma döner gibi oldu. Ancak 60’a gelindiğinde duruma el koyma kararı veren Önder Karaveli iki genci, Güven ile Emirhan’ı alıp tecrübeli Oğuzhan ile Larin’i sahaya gönderdi. Ve oyunu renklendirip bir anda süratlendirdi.

        9

        Nihayet orta sahada Welinton’la başlayıp Pjanic ve Oğuzhan ile tempo kazandırılan top tek ve seri paslarla Ghezzal’a ulaştırıldı. O da maç boyu yaptığı en iyi şeyi yaptı ve gol açısından verimli olamasa da çoğu maç ön alan savunması ile rakipleri yıpratan Batshuayi golü yaptı. Yani, bir anlamda maç boyu fırsat kollayan Antep rakibine sürekli aradığı fırsatı vermiş oldu!

        10

        DENİZ ÇOBAN: Ligde Beşiktaş’ın Gaziantep’i ağırladığı maçın 41. dakikasında Djilobodji ile Emirhan arasında yaşanan pozisyonda Beşiktaşlılar penaltı bekledi. Topa yükselen Gaziantep FK’lı oyuncu, adil bir mücadele yapmıyor. Önündeki rakibini gözetmeden dizini dışarıya doğru çıkartarak yükseliyor. Diziyle Emirhan’ın omuz seviyesinde bir yere darbesi var. Bu pozisyon net bir penaltı.

        11

        İlk yarının son dakikalarında Gaziantep FK ceza sahası içinde, korner vuruşu yapılacağı sırada Amedej Vetrih, bilinçli bir şekilde Batshuayi’nin ayağına bastı. Benim futbol anlayışıma göre bu tarz pozisyonlara kırmızı kart çıkması gerektiğini düşünüyorum.

        12

        BİLAL MEŞE: İkinci yarı tempo ve futbol kalitesi bir tık yukarı çıktı, keyif aldık. Dakikalar ilerledikçe sıkışan oyunu açma adına Kartal, oyuncu hamleleriyle vites yükseltti, daha çok rakip kalede gözüktü. Ne var ki, Beşiktaş, yüklendiği anlarda kalesinde tehlikeler yaşamadı değil... Neyse ki Ersin, kalesinde çok dikkatli... En az iki net pozisyona geçit vermedi.

        13

        Evet, Kartal aradığı ‘çilingiri’ 67’de buldu... O ana kadar kapanan savunmaya bir türlü aşamayan Ghezzal, klasik pozisyonu yakaladı, nefis vurdu, Günay tokatladı, kısa düşen topu Batshuayi gelişine sol ayağının içiyle kaleye gönderdi.

        14

        Hani, iyi futbol mu, yoksa üç puan mı? Keşke ikisi de bir arada olsa, tadına doyum olmaz. Ama gerçek; kötü oyna, üç puanı nasıl kazanırsan kazan...

        15

        ALİ GÜLTİKEN: Oğuzhan'ın merkez hücumlardan yarattığı fark bir anda pozisyon zenginliği ile beraber golü de getirdi. Yine golcülüğü tartışılan Batshuayi attığı golle "Ben buradayım" diyerek bu tartışmalara noktayı da koydu. Golcülerin bu tür durağan dönemleri olabilir ama yetenek yetenektir. Kalite de farkı yaratır. Batshuayi de elit bir oyuncu olarak beklenen golünü attı.

        16

        Beşiktaş'ın bu kadrosu tekrar kazanma alışkanlığını çabuk yakalayabilecek bir grup. Bu maç ve sonrasındaki karşılaşmalarda oyuncuların güveni yükseldikçe bu kazanma tekrarlarını göreceğimizi düşünüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ