Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika spor haberleri: Beşiktaş - Konyaspor maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        GÜNTEKİN ONAY: Konya açık oynasa çok daha keyifli bir maç izleyebilirdik. Beşiktaş-Konyaspor maçı sezonun en lezzetsiz ve keyifsiz maçlarından biri oldu. Siyah beyazlı ekipte dün sahaya çıkan 11’de Rachid Ghezzal dışında yaratıcılık sağlayacak bir oyuncu yoktu. İstekli görünmesine rağmen Beşiktaş, Konyaspor’un disiplinli oyunu karşısında pozisyon üretemedi.

        2

        Orta alanın merkezinde oynayan Can Bozdoğan-Emirhan İlkhan ikilisi kontrolü ele alamazken, kanatlarda görev yapan Kenan Karaman ve Umut Meraş da verimsizdi. 2’nci yarının tamamında kontrolü ele alan Beşiktaş, özellikle Atiba, Batshuayi ve Güven girdikten sonra daha nitelikli bir baskı oluşturdu ve beraberliği fazlasıyla hak etti.

        3

        CEM DİZDAR: Yenilenmiş kapanış! Ligin son haftasındaki yorgunluk ve hedefsizliğe bağlı bıkkınlık anlaşılır elbette. Lakin hem geleceğin inşası hem tribüne gelen onca insana ve oyuna duyulması gereken saygı gereği daha fazlası beklenirdi Beşiktaş’tan. Ancak ne yaptığını daha doğrusu ne yapacağını bilen bir takım görüntüsünden çok uzaktılar.

        4

        Rakip Konya ise düşük ihtimal olsa da ikincilik hedefi ama daha çok lig boyuna oluşturdukları oyun ezberine sadık bir halde oynadı. Sakin, kararlı ve ne yapacağını bilen tarzlarını korudular. Savunurken de hücum ederken de bu çerçeveyi hiç bozmadılar. Bu basit ve işlevsel hal, oyun hızı düşük Türkiye Süper Ligi’ne yetiyor da artıyor. Onlar da bunu biliyor.

        5

        Maçta ikinci devre Beşiktaş’ın reaksiyon göstermesi beklendiyse bile uzun süre değişen bir şey olmadı. Ve gidişat değişsin diye Larin ve N’Koudou oyundan alındı. Onlar çıkarken tribünden yansıyan protestoyu sanırım gelecek sezon için transfer planlaması yapan Beşiktaş yönetimi doğru okumuştur!.. Değişiklikler sonrası Beşiktaş yüklenir gibi yaptı ama bu sadece göstermelik olmanın ötesine geçemedi.

        6

        Sezonun son maçta futbola benzer bir oyun dahi mümkün olmadı. Oyun dura dura bir hal olurken müdahaleler nedeniyle sağlık görevlileri en az futbolcular kadar yorulmuşlar denemez ama sıcak kalmış olmalılar! Öyle bir maç ki, futbolcular sahada izleyenler tribün ya da ekran karşısında “Bitse de gitsek” makamından çalıyor gibiydi. Bu sezonun direkten dönen top konusunda “uzman”ı olan Beşiktaş yine direğe takıldıktan kısa süre sonra golü bulup sezonu en azından yenilmemiş olarak kapattı.

        7

        ALİ GÜLTİKEN: Gençlerden umutluyum. Beşiktaş sezon boyunca skor olarak istediklerini alamadı. Zor ve sıkıntılı bir sezon oldu. Fakat bu zorluklar bazen fırsatları da ortaya çıkarır. Beşiktaş, sezonu kupasız bitirmiş olsa bile Serdar, Emirhan, Emre, Rıdvan ve Ersin gibi birçok genç oyuncuyla yeni bir pencere açtı.

        8

        Bu pencereden de umut ışığı görünüyor. Bunun yansımasını da Beşiktaş taraftarının bu oyunculara olan inanç ve coşkusunda gördük. Bu da az bir şey sayılmaz. İnanan taraftar futbolda çok şey demektir. Sizi iter, ayağa kaldırır, destekler… Dün akşam bütün tribünler ortaya koydukları büyük destekle güvenlerini ortaya koydular.

        9

        ALİ ECE: Banko Beşiktaş’ta oynayabilecek tek oyuncunun Ghezzal olduğu bir 11’le sahaya çıktı Siyah-Beyazlılar. Bankodan kastım, olmuş, gelişimi tamamlanmış, istikrarlı bir şekilde ne vereceği belli olması açısından Ghezzal. Yoksa Emirhan kendi yaş grubunun memleketteki en iyilerinden birisi ancak yanında daha önceki maçlardaki Josef veya Atiba gibi daha net bir oyuncu ile merkez orta saha ikilisinde yeteneklerini daha fazla gösterebilir.

        10

        Konyaspor karşısında Emirhan’ın merkezdeki partneri Can Bozdoğan’dı: Dinamik, seri, güçlü bir genç ancak o mevkiye zaten Gedson gibi bir top yönlendirme ustası gelecek. O yüzden Valerien Ismael belki de Can’ı uzun vadede İbrahim Üzülmezleştirip hızı ve gücünden daha çok faydalanabileceği sol kanatta denemeli.

        11

        ATİLLA GÖKÇE: Hadi artık perde kapanırken gerçeği söyleyelim: Beşiktaş kendi sahasının efendisi olamadı! Son 5 maça bakın, sadece 1 galibiyeti var… Hayır, bu beraberlik için Valerien Ismael’i yargılayacak değilim. Futbolculara çullanmak da haksızlık olur. Tipik bir sezon sonu yorgunluğu… Hedefsizlik, motivasyonsuzluk. Fiziksizlik.. Cezalılar var, oynayamayacak sakatlar var. Pazarlıkta kararsızlar var. Eh, biraz da kısmetsizlik var. 26 top direkten döndü. Son topu oraya nişanlayan (!) da Batshuayi!

        12

        Küçük bir tebessüm: Sezonu sadece 8 averajla kapadılar. Transferde ihtiyaç dosyasına bunu da yazmalı. Batshuayi, Pjaniç, Teixeira, sanırım Vida da olmayacak yeni sezonda. O nedenle Valerien Ismael 6 yeni oyuncu istiyor.. Peki Başkan Çebi ne diyor: “Kongreden sonra bakarız!” Son söz Beşiktaş taraftarına: Anlaşıldı, sizin aşkınız hiç bitmeyecek. Mutluluk, öfke, hüzün ya da gözyaşı… Beşiktaş nasıl gelirse gelsin hep hazırsınız, oradasınız. İyi ki varsınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ