Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim BİLSEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 BİLSEM sonuç tarihi belli oldu mu?
        1

        Özel yetenekli olan çocukların genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel eğitim gördükleri MEB BİLSEM 2022 başvurularının bitmesine sayılı günler kala BİLSEM başvurusu yapan binlerce çocuğun gözleri BİLSEM sonuç tarihine çevrildi. 2022 Yılında BİLSEM başvurusu yapan adayların bireysel değerlendirme ve kayıt tarihlerini araştırması BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu gündeme getirdi. İşte 2022 BİLSEM sonuçları hakkında...

        2

        BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

        Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler 13 Mayıs tarihinde ilan edilecek.

        3

        13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında bireysel değerlendirmeler yapılacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

        4

        BİLSEM NEDİR?

        Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

        Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ