Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İkinci Dünya Savaş'ında bindiği gemilerden kurtulmayı başaran kedi!
        1

        İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA BİNDİĞİ HER GEMİ BATTI AMA O SAĞ KALDI!

        Batmayan Sam İkinci Dünya Savaşı sırasında “Bismarck, HMS Cossack ve HMS Ark Royal” gemilerinde bulundu ve bu gemilerin hepsi okyanusların dibini görürken, "Batmayan Sam" sağ kurtulmayı başardı.

        2

        İLK GEMİ BİSMARCK, İNGİLİZ GEMİLERİ HMS COSSACK VE HMS ARK ROYAL TARAFINDAN BATIRILIYOR!

        O zaman ki ismiyle tanınan Oscar, ilk olarak Nazi Almanyası’nın Kriegsmarine için inşa edilen Bismarck zırhlı gemisinde fare avlamak için bulunuyordu. Bismarck 14 Şubat 1939 yılında denize indirildi.

        Gemi tam olarak 241 metre ve 41.700 ton ağırlığındaydı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Bismarck, müttefik gemi Galler Prensi ile 18 Mayıs 1941 savaşa katıldı.

        3

        Savaşa katılan Bismarck gemisi, HMS Cossack ve HMS Ark Royal gibi İngiliz Kraliyet gemilerine karşı deniz savaşına girdi. Ancak Bismarck ağır hasar gördü, sonunda gemi battı ve 2.200’den fazla mürettebattan sadece 118’i hayatta kaldı.

        4

        İNGİLİZ GEMİSİ HMS COSSACK TARAFINDAN KURTARILDI

        Saatler sonra Oscar bir gemi parçasının üzerinde yüzer halde bulundu ve sudan alındı. Ancak Oscar İngiliz gemisi HMS Cossack tarafından kurtarılmıştı.

        Kedinin adını bilmeyen ekip ona Oscar adını verdi. O arada gemi eve dönüş yapıyordu. Taraf değiştirmek zorunda kalan tüylü dostumuzun kaderi pek değişmedi.

        5

        HMS COSSACK'DA BATIYOR...

        Birkaç ay boyunca Oscar ve mürettebat Akdeniz ve Atlantik Okyanusu açıklarında dolanarak korumalık yaptı.

        24 Ekim 1941 yılında Cebelitarık’tan Büyük Britanya’ya giden bir konvoya eşlik eden HMS Cossack, Alman denizaltısı U-563 torpido atışı tarafından ciddi bir hasar aldı ve mürettebattan 139 kişi öldü.

        6

        Kalan mürettebatta HMS Legion’a aktarıldı. Batmak üzere olan HMS Cossack’ı Cebelitarık’a geri çekmek istediler ancak hava şartları kötüleştiği için bu görevi iptal ettiler. 27 Ekim 1941 yılında HMS Cossack Cebelitarık batısında battı.

        7

        Gemide yaşanan patlama geminin ön kısmının üçte birini parçalamıştı ve Oscar bu kazadan da kurtulmuştu. Cebelitarık kıyı tesisine getirilen Oscar’ın hikayesini duyan memurlar ona “Batmayan Sam” dediler ve HMS Ark Royal gemisine transfer ettiler.

        8

        HMS ARK ROYAL BATMADIĞI İÇİN ÜNLÜYDÜ ANCAK...

        HMS Ark Royal, Oscar’ın en başta yer aldığı Bismarck’ın batmasına neden olan ana gemidir. Gemi denizaltı torpidolarından kurtulduğu için şanslı ilan edilmiştir.

        Fakat “Batmayan Sam” ile HMS Ark Royal’in şansı dönmez. 14 Kasım 1941’de Malta’dan dönen HMS Ark Royal, U-82 tarafından torpido atışına tutulur. Akıntı nedeniyle gemi kurtulamaz.

        Gemi yavaş battığı için birkaç kişi kurtulmuştur ve “Batmayan Sam” kurtulanlara dahildir.

        9

        BİR KALAS PARÇASI ÜZERİNDE BULUNDU...

        Bir kalas parçası üzerinde hayatta kalan Sam, bulunduğunda kızmış ancak zarar görmemiştir.

        “Batmayan Sam” daha sonra karaya transfer edilmiştir ve günlerini Cebelitarık Genel Vali binasında fare avlayarak geçirmiştir. Daha sonra İngiltere’ye gönderilen Sam’in hikayesine inanmayanlar da var.