Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu: Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü kısa adı nedir? - 26 Eylül

        Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü... Kısaltmasını hayatımızda çok defa duyduğumuz bu kurumun tam adını birçoğumuz belki de yeni duymuştur. "Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü" son olarak Hadi'nin saat 12.30'da yapılacak bilgi yarışmasının ipucu olarak karşımıza çıktı. Peki; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün kısaltması nedir? İşte cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU - 26 EYLÜL

        Hadi'nin saat 12.30'da gerçekleşecek yarışması öncesi ipucu sorusu Hadi'nin Instagram hesabından Hadi takipçileriyle paylaşıldı.

        İşte Hadi'nin 26 Eylül saat 12.30'da yapılacak yarışmasının ipucu sorusu:

        REKLAM

        Genellikle kısaltmalarını kullandığımız kelimelerin bazen açılımlarını bilmiyoruz. Bu sefer biz açılımını verip kısaltmasını isteyeceğiz sizden... Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün kısa adının ne olduğunu biliyor musunuz?

        BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EĞİTİM BİLİM ve KÜLTÜR ÖRGÜTÜ KISALATMASI NEDİR?

        Hadi'nin Instagram sayfasından paylaşılan sorunun cevabını sizler için araştırdık. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü; Birleşmiş Milletler'in özel bir kurumu olarak 16 Kasım 1945 yılında kurulmuştur. Kurumun kısaltması İngilizcedir. Ve Türkiye'de de kurumun İngilizce kısatması kullanılır.Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün İngilizce adı; United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization'dır... Kısaltması ise UNESCO'dur.

        CEVAP: UNESCO

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ