Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bitcoin fiyatlarındaki artışta bomba Kuzey Kore iddiası! Servet kazanıyor... Bitcoin fiyatı ne kadar - İş-Yaşam Haberleri

        Bitcoin fiyatlarındakiyüksek artış nedeniylebayram edenler, sadece spekülatör ve yatırımcılar değil. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un da Bitcoin'in ani yükselişini kutlayanlardan biri.

        Geçtiğimiz aylardabazıuzmanlar ve yetkililer, Kuzey Kore'denBitcoin'e oldukça yüksektalep olduğunu, hatta Kuzey Kore'nin Bitcoin çaldığınıiddiaetmişlerdi.Bitcoin fiyatları 2017 yılına yaklaşık 1000 dolar civarındabaşlamıştı.2017sonuna doğru ise değerini17 kat artarak, 17 bin dolar civarınaçıkardı.

        REKLAM

        Güney Kore Resmi Internet ve Güvenlik Teşkilatı yöneticisi Lee Dong-geun, Kuzey Kore'nin sanal para borsalarına saldırdığını iddia ederek, "Kuzey Kore'nin şu ana dek ne kadar Bitcoin çaldığını bilmiyoruz ama hack girişimleri polis tarafından doğrulandı." ifadelerini kullanmıştı.

        Temmuz ve Ağustos aylarındaki polis raporlarında, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Bitcoin ve diğer kripto paraların ticaretinin yapıldığı dört ayrı Güney Kore borsasına, zararlı içeriğe sahip elektronik postalar göndererek siber saldırI düzenlediği açıklanmıştı.

        BİTCOİN FİYATI NE KADAR?

        Algoritmalar tarafından üretilen ve bilgisayar sunucularında saklanarak dijital cüzdanlara işlenen kripto paraların en popüler olanı Bitcoin, 12 Aralık'ta 16.977 dolardan el değiştirdi.

        ABD'nin, nükleer silah programından dolayı uluslararası finans sisteminden çıkarmaya çalıştığı Kuzey Kore'nin, her türlü hükümet ve bankanın kontrolünün dışında tutulmak üzere tasarlanan Bitcoin'den medet umduğu belirtiliyor. Zira bankalar, aracı kuruluş olarak kullanılmadığı için ödemeler ve işlemler gizli kalabiliyor. Kuzey Kore'nin bu yolla rezervlerini paraya çevirerek kolaylıkla kullanabileceği vurgulanıyor.

        REKLAM

        Singapur merkezli siber güvenlik şirketi Fireye'nin üst düzeyyöneticisi Bryce Boland, Bitcoin'lerin çoğunlukla online borsalardaki hesaplarda tutulduğunu, ancak hackerların bunları dikkat çekmeyen diğer kripto paralarla kolaylıkla değiştirebildiğini, başka borsalara taşıyabildiklerini ve sonunda da dolar ya da başka para birimleri üzerinden çekilebildiğini belirtiyor. Boland ayrıca, bu işlemlerin kaşla göz arasında yapılabildiğini ve paranın takibinin de gözden kaçırılabileceğini söylüyor.

        Kuzey Kore ise uluslararası siber saldırılara dahil olduğuna dair iddiaları reddetmiş ama Bitcoin ya da diğer dijital paralara olan ilgilerinin sır olmadığını da vurgulamışlardı.

        Geçtiğimiz ay, ülkenin yüksek profilli eğitim kurumlarından Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, blok zincir ve kriptoparaların arkasındaki teknolojiyi öğrencilere anlatması için bir Bitcoin uzmanını işe almıştı

        Üniversiteden yapılan açıklamada Bitcoin'in işleyişine, risklerine ve güvenliğe alınmasına dair mükemmel sorular sorulduğunu açıklamıştı.

        FirEye yetkilisi Boland, bu ve benzeri girişimlerle, Kuzey Kore'nin Bitcoin kavrayışı yüksek insan kaynağı oluşturarak operasyonlarını genişletmek istediğinin altını çiziyor. Bunun da borsalar ve diğer kripto para hedefleri üzerindeki saldırıların artmasına neden olacağını belirtiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ