Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bitcoin zirveyi görüp hızlı bir düşüşe geçti - Para Haberleri

        Son haftalarda neredeyse her gün yeni bir rekor kıran Bitcoin yeni haftaya düşüşle başladı. Bitcoin dün akşam 58.330 doları görmesinin ardından gelen kâr satışlarıyla düşüşe geçti.

        Bu sabaha itibarıyla fiyatı 52.300 dolara geriledi. TSİ 17.55 itibarıyla son 24 saatteki düşüşü yüzde 8'i aşarken, tarihi zirvesine göre düşüş yüzde 10.3'ü buldu.

        Kripto paralar için belirlenmiş bir norm olmasa da hisse gibi varlıklarda yüzde 10'luk düşüş düzeltme bölgesine girildiği anlamına gelir.

        ÇOK SERT DÜŞTÜ VE ÇIKTI

        Bu arada Bitcoin çok kısa bir süreliğine 48 bin doların altını gördü ancak bu seviyede 2 dakika bile durmadı. Bu, kuvvetle muhtemel büyük bir hesabın toplu satış yaptığı ve hızlı bir şekilde önceden verilmiş alım emirlerinin devreye girdiği anlamına geliyor. Ancak bu gece kripto para piyasasında ayılarla boğaların mücadelesi tüm hızıyla devam edecek gibi duruyor.

        ETHEREUM DA GERİLEDİ

        Bu arada haftasonu ilk kez 2000 doların üzerini gören Ethereum da yeni haftaya düşüşle başladı. Ethereum son 24 saatte yüzde 10.7 değer kaybederek 1.737 dolara kadar geriledi.

        Piyasa değeri bakımından ilk 100'de bulunan 100 kripto paranın 88'i bugün düşüş yaşadı. Son günlerin popüler parası Binance Coin'deki düşüş yüzde 14'ü aşarken, Dogecoin yüzde 1.4 geriledi.

        Bugün ABD'de davası görülmeye başlayacak Ripple'da ise tüm bu kaosa rağmen şu ana kadar günlük yüzde 4 yükseliş yaşandı. Bunda davadan olumsuz bir sonuça çıkmayacağına dair oluşan beklenti etkili oldu. Ancak uzmanlar davanın sonuçlanmasının ekim ayını bulabileceğini belirtiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ