Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Boyner’in Katarlı ortağı Fransız Lanvin’e talip - İş-Yaşam Haberleri

        Son yıllarda moda dünyasında sıkça karşımıza çıkan marka satın alımlarına, bir yenisi daha ekleniyor. Yerli hazır giyim perakendecilerinden Boyner Holding’in ortağı olan Katarlı yatırım fonu Mayhoola, bir süredir mali sıkıntı içinde olan Fransız moda devlerinden Lanvin’i almaya hazırlanıyor.

        Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Mayhoola Lanvin’e 2014 yılında 400 milyon euroluk teklifte bulunmuş, teklifi reddedilmişti. Paris merkezli Fransız firma yaklaşık bir yıldır içine düştüğü mali sıkıntıdan kurtulmak için yatırımcı arayışına girmişti. Çin’in büyük şirketlerinden Fosun’un da 1889 yılından beri faaliyette olan Fransız moda devi ile ilgilendiği açıklandı.

        2017 KAYBI 27 MİLYON EURO

        Lanvin için işlerin kötü gitmeye başlaması, diğer markaların aksine müşteri ilgisizliğinden değil yönetimsel sorunlardan kaynaklanıyor. Uzmanlar, 2001 yılında L‘Oreal’den aldığı Lanvin’in yüzde 75’ini kontrol eden Tayvanlı işkadını Shaw-Lan Wang’in, firmanın üst düzey yöneticileri ile görüş ayrılığına düşerek bu kişileri şirketten uzaklaştırması sonucu markanın düşüşe geçtiğini belirtiyor.

        Wang’in başta şirketin eski CEO’su Paul Deneve’yi ve ardından da 2015 yılında markanın tasarımcısı Alber Elbaz’ı kovması, Lanvin için işlerin kötü gitmeye başlamasının başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. Satışlarının yüzde 30 gerilemesi sonucunda, 2017 yılı sonunda Lanvin’in nakit darlığına düştüğü biliniyor.

        Wang’in 2017 sonunda yapacağını açıkladığı yatırımın gerçekleşmemesi ise, markanın satılma ihtimalini güçlendirdiği şeklinde değerlendiriliyor. Halka açık olmadığı için cirosunu açıklamayan Lanvin’in, en son 2016 yılında 18.3 milyon euroluk kayıp yaşadığı öğrenildi. Kaynaklar, markanın kayıplarının 2017 yılında ise 27 milyon eur’yu bulduğunu kaydediyor.

        ÇİN'DEKİ BAŞARISINI SÜRDÜREMEDİ

        Avrupa’da daralan lüks piyasası yüzünden 2000’li yılların başında Çin’e açılan Lanvin, bu ülkede diğer Fransız markaları Gucci, Saint Laurent, Hermès ve Dior ile girdiği rekabette kısa sürede yüzde 35 pazar payına ulaştı. 2013 yılında da başarısını e-ticarete taşıyan firma, online ortamda da Çin’de en çok satılan lüks markaların başında geliyor. Fakat, şirketin patronu pozisyonundaki Shaw-Lan Wang’in yöneticileri ile anlaşamaması şirketi iflasa sürükledi.

        BOYNER’İN YÜZDE 42.5’İNE SAHİP

        Boyner’in yüzde 42.5’ini elinde bulunduran Mayhoola, 2016’da Fransız Balmain’in yüzde 70’ini 372 milyon euroya 2012’de İtalyan modaevi Valentino’yu da 692 milyon euroya almıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ