Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Fox News'e açıklamalarda bulundu.

Erakçi, uranyum zenginleştirme faaliyetlerinden vazgeçemeyeceklerini ifade ederken, İranlı bilim insanlarının başarılarına dikkat çekti.

Erakçi ayrıca bu konunun artık bir ulusal gurur meselesi olduğunu vurguladı.

İranlı bakan, ABD saldırıları sonucu nükleer tesislerinin ciddi hasar aldığını, hasarın boyutunu ortaya çıkartmak üzere çalışmaların sürdüğünü belirtirken, zenginleştirilmiş uranyuma ne olduğuna ilişkin yorum yapmadı.

Haberi Görüntüle
NÜKLEER MÜZAKERELERİ İSTANBUL'DA

İran devlet televizyonu, İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerinin 25 Temmuz'da İstanbul'da yapılacağını duyurdu.

İran devlet televizyonunun haberine göre İran, 2015'teki nükleer anlaşmanın Avrupalı taraflarının talebi üzerine yeni tur nükleer görüşmeyi kabul etti.

İstanbul'da 25 Temmuz Cuma günü dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yapılacak nükleer görüşmelere İran'ı temsilen dışişleri bakan yardımcıları Mecid Tahtrevançi ile Kazım Garibabadi katılacak.

İran ile E3 olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya, 16 Mayıs'ta yine İstanbul'da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde bir araya gelmişti. Taraflar, ABD ile İran arasında süren müzakereler sırasında yapılan görüşmelerin devamı konusunda anlaşmıştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ