Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Bülent Yavuz, Galatasaray-Osmanlıspor maçını değerlendirdi - Futbol Haberleri
        1

        Galatasaray, Süper Lig'in 19. haftasında Osmanlıspor'u Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis'in golleriyle 2-0 mağlup ederek puanını 41'e yükseltti ve liderliğe tırmandı. HTSpor Yazarı Bülent Yavuz bol pozisyonlu karşılaşmayı ve maçın hakemi Halil Umut Meler'in performansını değerlendirdi. İşte Yavuz'un yorumları:

        2

        Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda 2-0 galip gelerek liderlik koltuğunu devraldı. Müsabaka seyir zevki açısından son derece keyifli ve çok zevkliydi. Hem Galatasaray hem Osmanlıspor gol atmak için çok yoğun çaba sarf ettiler.

        3

        Neticede gülen taraf Galatasaray oldu. Gomis'in gol attıktan sonra verdiği mesaj da son derece anlamlıydı.

        4

        Maçın hakemi Halil Umut Meler, 90 dakika boyunca çok hızlı maç temposuna hem ayak uydurdu hem de verdiği doğru kararlarla maçın tansiyonunun yükselmesine engel oldu, gerilime fırsat vermedi.

        5

        Disiplinli ve otoriter kimliğini de her iki takım oyuncularına da kabul ettirdi.

        6

        Osmanlıspor'un 28. dakikada attığı ve hakem tarafından iptal edilen gol pozisyonuna gelince...

        7

        Bu pozisyon yüzde 100 fauldü. Buna gol kararı verecek hiçbir hakem olamaz. Eğer öyle bir hakem varsa da bir daha maç yönetemez.

        8

        Çok açık ve net bir şekilde Osmanlısporlu oyuncu sol eliyle Muslera'nın göbek kısmına ve sol omzuyla Muslera'nın havaya kalkan sağ koluna gelecek şekilde bir omuz darbesi vuruyor.

        9

        Bu hamlelerle futbolcu, Galatasaray kalecisinin pozisyonunu bozdu. Bu şekilde Muslera topu tutamayarak yere düşüyor. Hakemin prosedür olarak sağ kolunu başlama vuruşuna doğru açması, yardımcı hakemi şaşırtarak sanki gol vermiş hissi yaratarak santraya koşmasını sağladı.

        10

        Aslında hakem burada kolunu faul için açtı ama herkes gol için açtığı duygusuna kapıldı. Zaten saliseler sonrasında da golü iptal ettiğini çok açık bir şekilde iki eliyle gösterdi. Başa dönersek bu gol, yüzde 100 fauldü, itpal kararı tamamen doğruydu.

        11

        Maçın kalan bölümlerinde Halil Umut Meler, çok doğru işler yaptı. Avantaj kuralına riayet etti, basit düdükler çalarak maçın seyir zevkini kaçırmadı.

        12

        Hep pozitif düşünerek ve oynayan takıma prim vererek maçın güzelleşmesine gerçekten çok olumlu işler yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ