Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Burak Akkul son halini paylaştı - Magazin haberleri
        1

        Çok Gezenti isimli gezi programında sunuculuk yapan Burak Akkul, geçtiğimiz ay rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

        Belirtiler sonrası koronavirüs testi yapılan Akkul'un sonuçları pozitif çıkmıştı.

        2

        Yaklaşık bir ay tedavi gören Akkul, geçtiğimiz günlerde virüsü yendi.

        Hastaneden taburcu olan ve 17 kilo veren sunucu, son halini takipçileriyle paylaştı.

        3

        Burak Akkul hastalık sürecini Habertürk'ten Alper Uruş'a şu sözlerle anlatmıştı:

        Ben Kovid-19 olduğumu, Kartal'daki Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde test sonucuyla öğrendim. Daha önce bir bağdemcik iltihabı sorunum vardı ve yılda bir iki kez oluyordum. Ben 4-5-6 Mart tarihlerinde İngiltere'deydim. Bu dönemde ateş ve öksürük şikayetlerim vardı. Muhtemelen o belirtiler, Kovid-19'muş.

        4

        12 Martı'ı 13 Mart'a bağlayan geceydi... Belirtilerin ardından Ulus'taki özel bir hastaneden Kartal'daki Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gönderildik. Tedavi sürecini daha detaylı anlatmak gerekirse. Bu dönemde 4-5 gün kadar test sonucunu bekledim. Test sonucunun ardından beni entübe ederek (Uyutarak, dışarıdan akciğere oksijen vererek) tedavi edeceklerini söylediler ve ben 21 gün uyutuldum. O 21 günü tabii ki hatırlamıyorum. 22'nci gün uyandırıldım. Sonra normal odaya çıktım. Bir iki gün ilaç ve serum takviyesinden sonra taburcu edildim ve evde istirahat dönemi başladı.

        5

        Bu arada bir parantez açmak isterim; Bilim Kurulu, Çin'den getirilen tedavi ilacını ilk benim üzerimde denemiş. O dönemde teşhis ve tedavinin gecikmesiyle ilgili bir paylaşımda bulunmuştum. O biraz gündem oldu. Test sonucum 4-5 gün olmasına rağmen çıkmamıştı. 12 Mart'ta Korona'nın dünyada bu kadar testi ve teşhisi bilinen bir durumda da değildi. O paylaşımın ardından benim test sonucum çıktı. Tabii ben paylaşım yaptığım için çıktı demiyorum. O dönem test sonucu belki de o kadar sürüyordu.

        6

        Benim hastalık semptomlarım çok netti. 40-41 derece ateşim vardı ve kesilmeyen bir öksürük söz konusuydu. Bende mide bulantısı ya da eklem ağrısı hiç yoktu. Ama öksürüğüm kesilmiyordu.

        7

        Endişelerimi o döneme ilişkin sıralamam gerekirse; küçük endişeler ve büyük endişeler olarak ikiye ayırayım. Hiç tad almamaya başlamıştım. Yemeği de seven biriyim. O günlerde kana kana soda içmek, gazoz içmek gibi şeyleri düşündüm. Portakalı kesip tadını ala ala yemeği de düşündüm. Canım nedense meyve istedi o süreçte.

        8

        Uyandırıldıktan sonra ise büyük endişeleriniz ortaya çıkıyor. Bir iki gün sonra bilinciniz yerine, kendinize gelmeye başladığınızda o ölüm endişesi aklınıza geliyor açıkçası. Acaba öldüm de; başka bir boyutta mıyımı bile düşünüyorsunuz. Ama vücut tamamen kendine geldiğinde, makineden ayrıldıktan sonra; ya ölseydim sorusu aklınıza geliyor. Geride kalanların çok üzüleceğini düşünüyorsunuz.

        9

        Hastane sürecim tam 30 gün sürdüm. Bunun 21 günü uyutuldum. O dönemi hiç hatlamadığım için pozitiften negatife geçtiğim süreçte bir sevinç de yaşayamadım. Beni uyandırıp negatif olduğumu söylediklerinde bir sevincim olmadı. Ben bu süreçlerin hepsini yavaş yavaş yaşadım.


        10

        Şunu söylemek gerekir; toplum olarak maalesef Kovid-19 bilincini gerektiği kadar taşımıyoruz. Şu kadar söyleyim, o yoğun bakımda bir gün geçirseler insanlar değil dışarı çıkmak burunlarını bile dışarı çıkarmazlar. Çok ciddi bir sorun bu. Toplumumuz maalesef çok bilinçli değil. Sağlık Bakanlığı süreci gerçekten çok iyi kontrol etmeye çalışıyor. Kademeli biçimde sokağa çıkma kısıtlaması yapılıyor.

        11

        Durumum her gün çok daha iyiye gidiyor. Özellikle entübe olarak tedavi edildiğim için bir hafta boğazımda, genzimde, midemde yanma ve her şeyi yiyememe, tad alamama vardı. Fiziksel olarak uzuvlarda da bir denge kaybı var. Elimi kullanabiliyorum ama kullanamadığını sanıyorum meselâ... Maç seyrederken 2-3 saat ayağınızı altınıza alıp oturduğunuzu ve ayağa kalktığınızda her yerinizin nasıl tutulduğunu düşünün... İşte onu 21 ile çarpın. Ben öyle bir vücutla hastaneden çıktım. Şu an evde yürüyüşler yaparak fiziksel durumumu düzeltmeye çalışıyorum. Ruhsal durumum gayet iyi.

        12

        21 gün uyutulan bir hasta ve sizin karşınızda konuşan bir kişi olarak şunu da belirtmek isterim ki ben bu virüsü yendiysem şu an tedavi gören binlerce pozitif vaka da bu virüsü yenebilir; yenecektir. Ben bu süreçte bana destek olan ve tedavi eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ