Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bursa’nın köklü markası Kafkas, konkordato talebinde bulundu - İş-Yaşam Haberleri

        Faaliyetlerine 1930 yılında başlayan Bursa'nın köklü firması Kafkas konkordato talep etti, şirkete üç aylık süre verildi. Basın İlan Kurumu'nun Resmi İlan Portalında 27.06.2019 tarihinde yayınlanan konkordato geçici mühlet kararı ve itiraz hakkının ilanen tebliğine göre Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin konu ile ilgili kararında, “Davacılar İnci İnhal, Kafkas Pasta Şekerleme San. ve Tic. A.Ş. tarafından adî konkordato talep edilmiş ve İ.İ.K.’nın 286’ncı maddesinde belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulduğu belirlenmiştir. Yasa gereğince geçici konkordato mühleti verilmiş, tensiben alınan kararların bir kısmının ilanı gerekmiştir” denildi.

        Kararda şöyle denildi:

        REKLAM

        T.C. BURSA 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN

        ESAS NO : 2019/476 Esas

        Davacılar İNCİ İNHAL , KAFKAS PASTA ŞEKERLEME SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No:13027), tarafından adî konkordato talep edilmiş ve İ.İ.K.'nın 286'ncı maddesinde belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulduğu belirlenmiştir. Yasa gereğince geçici konkordato mühleti verilmiş, tensiben alınan kararların bir kısmının ilanı gerekmiştir.Bu kapsamda;

        REKLAM
        REKLAM

        3. KUŞAK ÇEKİŞMESİ NEDENİYLE KAYYUM ATANDIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

        Öte yandan Bursa basınına göre aile içindeki bir takım anlaşmazlıklar nedeniyle Kafkas grubuna geçtiğimiz günlerde kayyum atandığı ileri sürüldü. Şirketin şu anda ortakları kuzenler Ali Tatveren ve İnci İnhal. Ali Tatveren'in şirketin satılmasını isteği, İnci İnhal'in ise karşı çıktığı iddiaları yerel basında daha önce de yer almıştı.

        YÖNETİM KURULU TOPLANTIDA

        Kafkas'tan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, yönetim kurulunun toplantıda olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        1930 YILINDA KURULDU

        Kafkas'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirketintemelleri Yugoslavya Manastır doğumlu Ali Şakir Tatveren tarafından 1930 yılında atıldı. Ali Şakir Tatveren, aile mesleği olan şekerleme ve pastacılık deneyimini önce Kars Sarıkamış ve Kafkasya'da sürdürdü. 1930 yılında Kafkas Kolektif Şirketi'ni kurdu ve ilk dükkanını Bursa’da Atatürk Caddesi'nde açtı.

        Ali Şakir Tatveren’in 1957 yılında vefatı üzerine şirket yönetimine eşi Nedret Tatveren ve çocukları Alparslan, Atilla ve Yüksel Tatveren geçti. Şirketin şu andaki ortakları kuzenler Ali Tatveren ve İnci İnhal.

        1995 YILINDA A.Ş.'YE DÖNÜŞTÜ

        1970'lere doğru teknolojik altyapısını yenileyen Kafkas, 1980'li yıllarda kestane şekeri çeşitliliğini arttırdı ve Bursa dışına bayilik verdi. Kafkas’ın şirket yapısı, 1995 yılında A.Ş.'ne dönüştürüldü.

        İKİ ÜRETİM TESİSİ BULUNUYOR

        Bursa’da iki üretim tesisi bulunan şirket 6 bin 500 metrekare kapalı, 12 bin 500 metrekare açık alana sahip tesislerinde kestane şekeri üretiyor. 2 bin 500 metrekare alana kurulu tesiste ise pasta ve unlu mamul imal ediyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ