Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Can Yaman kimdir? Erkenci Kuş Can Divit karakteri

        İlk olarak Gönül İşleri dizisi ile oyunculuğa başlayan Can Yaman, yer aldığı projeler ile adından söz ettirmeyi başaran isimlerden. Yakışıklılığı ile kızların ilgisini üzerine çeken oyuncu, oynadığı rollerdeki başarısı ile biliniyor. Bu dönem yaz dizisinde görev alan yakışıklı oyuncu Can Yaman' ın nasıl bir rolde oynayacağı ve nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. İşte Can Yaman hakkında merak edilenler...

        CAN YAMAN KİMDİR?

        8 Kasım 1989 tarihinde İstanbul Suadiye’de dünyaya gelen Can Yaman, ailesinin tek çocuğudur. Henüz 5 yaşındayken anne ve babası ayrılan oyuncunun büyükannesi Makedon, büyükbabası Üsküp Priştinali ve Yugoslav kökenlidir. İlkokul ve ortaokulu kolejde okuduktan sonra lise eğitimini ise İtalyan lisesinde tamamladı. Lise son sınıfta öğrenci değişimi programı ile Amerika‘da Ohio’ya okuyan Can Yaman, liseden sonra Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde burslu olarak okuyup 2012 yılında mezun oldu. Tekrardan değişim programına katılarak Washington’a gidip hukuk dersleri aldı.

        Can Yaman, Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2014’ün başında altı ay avukatlık yapmıştır.183 cm boyunda olan Yaman, sonrasındaCüneyt Sayıl‘dan oyunculuk eğitimi almıştır.

        Lisanlı basketbolcu olan oyuncu ayrıca futbol, gitar, piyano, bateri, masa tenisi, rafting, badminton’la ilgileniyor. Başarılı oyuncu Türkçe, Lazca, İtalyanca, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

        REKLAM

        ROL ALDIĞI YAPIMLAR

        Can Yaman ilk olarak2014 yılında yönetmenliğini Türkan Derya‘nın yaptığı “Gönül İşleri” adlı dizisinde yer almıştır. Bedir karakterini canlandırdığı dizidebaşrolleri Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Fırat Çelik, Sezai Aydın ve Can Yaman birliktepaylaştı.

        2015 yılında yönetmenliğini Osman Sınav‘ın yaptığı İnadına Aşk dizisinde yer alan Yaman, 2016 yılında Hangimiz Sevmedik adlı dizide Tarık karakterini canlandırdı. Genç oyuncu son olarak Star Tv'de yayınlanacak olan Erkenci Kuş dizisi ile ekranlarda olacak.

        Haberi Hazırlayan: Gözde Ayvaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ