Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale hatıra künyesi oluştur! 18 Mart Çanakkale Zaferi dijital hatıra künyesi nasıl yapılır? 18 Mart 2021 dijital künye ekranı
        1

        18 Mart Çanakkale Zaferi hatıra künye oluşturulması vatandaşların gündeminde. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hazırlanan uygulama ile "Çanakkale Dijital Savaş Künyesi" oluşturulabilecek. Vatandaşlar hatıra künyesinin nasıl oluşturulacağını araştırıyorlar. Peki 18 Mart Çanakkale şehitleri anısına hatıra künyesi nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

        2

        18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HATIRA KÜNYESİ NEDİR?

        Hatıra künyesinde dönemin savaş bilgileri ile günümüz kişisel bilgilerinin karma olarak kullanılıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca, Çanakkale şehitleri anısına hatıra "Çanakkale Dijital Savaş Künyesi" oluşturma çağrısı yapıldı.

        3

        Çanakkale Dijital Savaş Künyesini Doldur; Sen de Tarihin Parçası Ol!

        "Çanakkale Zaferi’ni kazandıran yüksek ruhun kuşaktan kuşağa yaşatılması adına yılın temasına ilişkin iletişim planlaması çerçevesinde “Çanakkale Dijital Savaş Künyesi” uygulaması hazırlanmıştır.

        Dönemin savaş bilgileri ile günümüz kişisel bilgilerinin karma olarak kullanılması ile ortaya çıkan dijital künye görseli doldurulup paylaşılmak üzere Tarihi Alan Başkanlığı tarafından açılan "www.18martetkinlikleri.com" web sitesi üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bir künyede olan ad, soyad, kan grubu ve şehir bilgilerinin bir uygulama aracılığı ile doldurulması sonucunda sistem tarafından otomatik hazırlanan künye görseli ekrana paylaşma seçenekleri ile gelerek günümüz dijital etkileşim diline uygun bir içerik oluşturma imkânı sağlamış olacaktır.

        Kampanya çerçevesinde herkesi “Çanakkale Dijital Savaş Künyesini” doldurup bu tarihin bir parçası olmaya davet ediyoruz." açıklamasında bulunuldu.

        4

        18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANISINA HATIRA KÜNYESİ NASIL OLUŞTURULUR?

        18 Mart Çanakkale Zaferi hatıra künyesi, "www.18martetkinlikleri.com" web sitesi üzerinden oluşturuluyor.Bir künyede olan ad, soyad, kan grubu ve şehir bilgileri uygulama aracılığı ile doldurulması sonucunda sistem tarafından otomatik hazırlanan künye görseli çıkıyor.Künye görseli, ekrana paylaşma seçenekleri ile gelerek günümüz dijital etkileşim diline uygun bir içerik oluşturma imkanı sağlamış olacaktır.

        18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANISINA HATIRA KÜNYESİ OLUŞTUR

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ