Kurumsal yönetim anlayışının gelişmesi ve bu alandaki iyi uygulamaların artırılması misyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), bu yıl 11'incisini düzenlediği Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde 'kurumsal esneklik ve dayanıklılık' araştırmasının ilk sonuçlarını açıkladı.
Hazırlanan araştırmanın ilk etabında Türkiye'nin önde gelen 18 şirketinin CEO'su ile görüşüldü. İş hayatından 223 profesyonelin görüşüne de başvurulan araştırma sonucunda oluşturulacak veri tabanının, her yıl alınacak yeni verilerle geliştirilmesi hedefleniyor. Haziran ayında bir raporla kamuoyuna açıklanacak olan kurumsal esneklik ve dayanıklılık araştırmasının ilk sonuçlarına göre CEO'lar, belirsizlik dönemlerinde kurumsal dayanıklılığın, krizlere hazırlıklı olmak ve rekabet avantajını korumak için ajandalarının en önemli önceliği olduğu konusunda hemfikir.
OTOMOTİVDEN GIDAYA 18 ŞİRKETİN CEO'SU KATILDI
Araştırmaya, Akkök Holding'den Ahmet Dördüncü, Doğuş Otomotiv'den Aclan Acar, Farplas'tan Ahu Serter, Renault Mais'ten Dr. Berk Çağdaş, Türk Hava Yolları'ndan Bilal Ekşi, Tofaş'tan Cengiz Eroldu, Turcas Petrol'den Erdal Aksoy, Allianz'dan Ersin Pak, Anadolu Sigorta'dan İlhami Koç, Logo'dan M. Tuğrul Tekbulut, Sütaş'tan Muharrem Yılmaz, Aygaz'dan Gökhan Tezel, Integra'dan Mert Yücesan, İnci Holding'den Perihan İnci. Korn Ferry'den Şerif Kaynar, Kibar Holding'den Tamer Saka, Bayazıt Danışmanlık'tan Tayfun Bayazıt ve ARGE Danışmanlık'tan Dr. Yılmaz Argüden katıldı.
"HAREKETE GEÇMEK İÇİN YOL HARİTASINA İHTİYAÇ VAR"
Araştırma kapsamında 18 şirketin CEO'suyla bire bir görüşmeler yapıldığını kaydeden ve araştırmanın ilk sonuçlarını değerlendiren StratejiCo. Kurucu Ortağı ve TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Selim Oktar, "Türkiye'deki yöneticiler, VUCA (Değişken-volatile, belirsiz-uncertain, karmaşık-complex ve muğlak-ambigious) olarak adlandırılan belirsizlik dönemlerinde, kurumsal dayanıklılığın, krizlere hazırlıklı olmak ve rekabet avantajını korumak için çok önemli olduğunun farkında. Ancak harekete geçmek için bir yol haritasına ihtiyaç var" dedi.
Oktar, şöyle konuştu: "Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde bununla ilgili fikirlerimizi paylaşarak üzerinde ortak akıl yürütebileceğimiz bir platform oluşturduğumuzu düşünüyorum. Haziran ayında tamamını yayınlayacağımız araştırmamızla, kurumsal dayanıklılık ve kurumsal yönetim arasındaki ilişkinin tüm paydaşlarımız tarafından kavranmasını sağlayacak bir çalışmayı ortaya koymayı hedefliyoruz" diye konuştu.
EN ÖNEMLİ RİSKLER, JEOPOLİTİK, İTİBAR, TERÖR VE TEKNOLOJİK
Araştırma, CEO'lara göre en önemli risklerin, jeopolitik, itibar, terör, doğal afetler, toplumsal olaylar ve siber saldırılar olduğunu ortaya koyuyor.
Yönetim kurullarının işlevinde ise CEO'lar, "Aynı ekolden gelen insanlar, aynı fikre sahip insanlar kurumun dayanıklılığı azaltır. Doğru karar alabilmek için mutlaka farklı fikirlerden ve disiplinlerden gelen insanlar olmalı" görüşünde ortaklaşıyor.
CEO'lar, "Kurumsal Esneklik ve Dayanıklılık Nasıl Sağlanır?" sorusuna ise, "Kurumsal yönetim konusunda farkındalığın artmasıyla, sermayenin doğru yönetimiyle, liderlikle, insan kaynağıyla ve teknolojiyle" yanıtını veriyor.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Soru Bankası
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.