Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Conor McGregor ve Machine Gun Kelly arasında kavga çıktı! - Magazin haberleri
        1

        MTV Video Müzik Ödülleri, ABD'nin New York kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geçen yıl pandemi nedeniyle sosyal mesafeli ve uzaktan bağlantı yoluyla gerçekleştirilen organizasyonun ardından ödüller bu yıl coşkulu bir geceyle dağıtıldı. İrlandalı dövüşçü Conor McGregor da geceye sevgilisi Dee Devlin ile birlikte katıldı.

        2

        FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTEMEDİ

        Ödül töreninin ilerleyen saatlerinde ise şok bir olay yaşandı. McGregor, Megan Fox ve şarkıcı sevgilisi Machine Gun Kelly ile birlikte fotoğraf çektirmek istedi. Olumsuz yanıt alan dövüşçü, adeta çılgına döndü.

        3

        BİRBİRLERİNE GİRDİLER

        Önce Kelly ile sözlü diyaloğa giren Conor McGregor, ardından sinirlerine hakim olamadı. Ünlü çifte doğru elindeki bardağı fırlatan McGregor'a güvenlik görevlileri müdahale etti. O sırada Megan Fox da sevgilisini sakinleştirmek için çabaladı.

        4

        "ONU TANIMIYORUM"

        Olayın ardından açıklama yapan İrlandalı sporcu, Machine Gun Kelly'i tanımadığını dile getirdi. "Aramızda hiçbir şey olmadı." diyen McGregor, "Çocuk rapçilerle kesinlikle dövüşmüyorum. Onu tanımıyorum bile. Megan Fox ile birlikte olmasının dışında ona dair hiçbir bilgim yok." ifadelerini kullandı.

        Görgü tanıkları ise McGregor'ın içki bardağını atmadan önce tökezlediğini ve sonra kendisini toparlayıp tekrar saldırmaya çalıştığını söyledi.

        5

        CONOR MCGREGOR HAKKINDA

        Conor Anthony McGregor, 14 Temmuz 1988'de Dublin'nin Crumlin bölgesinde; Tony ve Margaret McGregor'ın oğlu olarak dünyaya geldi.

        Crumlin'de büyüyen McGregor, ilk ve orta öğrenimini de bu bölgedeki okullardan aldı. Küçük yaşlardan beri olan spor tutkusunu büyüdüğü bölgeden alan McGregor, spora ilk adımını Lourdes Celtic Futbol Kulübü'nde futbol oynayarak attı. 12 yaşında Crumlin Boks Kulübünde boks ile tanıştı.

        2006 yılında ailesiyle Dublin'nin Lucan bölgesine taşındı. Burada sıhhi tesisat çıraklığı da yapan McGregor, Tom Egan ile tanıştı ve onunla beraber karma dövüş sanatları antrenmanlarına başladı.

        6

        McGregor, 17 Şubat 2007'de 18 yaşındayken, ilk amatör karma dövüş sanatları maçına çıktı. Kieran Campbell ile dövüşen McGregor, maçı ilk rauntta teknik nakavt ile kazandı. Bu maçtan sonra profesyonelliğe geçti ve Irish Cage of Truth organizasyonuyla sözleşme imzaladı. 2008'de John Kavanagh'ın Dublin'deki salonunda çalışmaya başladı.

        9 Mart 2008'de ilk profesyonel karma dövüş sanatları maçında hafif sıklette Gary Morris ile karşılaştı. Maçı ikinci rauntta teknik nakavt ile kazandı. İkinci maçında Mo Taylor'ı mağlup eden McGregor, üçüncü maçı için sıklet düşerek tüy sıklete indi.

        2011 ve 2012'de sekiz maçlık galibiyet serisi yakalayan McGregor, Cage Warriors organizasyonunda hem tüy hem de hafif sıklet şampiyonluğu yaşadı. Şubat 2013'te UFC başkanı Dana White'ın Dublin'e yaptığı gezi sırasında McGregor hakkında duydukları, McGregor'ın UFC kontratı almasını sağladı.

        7

        Şubat 2013'te UFC ile sözleşme imzalayan McGregor, arkadaşı Tom Egan'dan sonra UFC'de dövüşecek, ikinci İrlandalı oldu.

        30 Ocak 2015'te tüy sıkletin dominant şampiyonu Brezilyalı José Aldo ile karşılaşacağı duyuruldu. Maç 11 Temmuz 2015'te UFC'nin geleneksel uluslararası dövüş haftasında gerçekleşecekti.

        UFC, bu maçın tanıtımı için büyük bir bütçe ayırdı. Sekiz şehir beş ülkeyi kapsayan bir Dünya turu düzenlendi, basın toplantıları yapıldı. Fakat maça kısa bir süre kala şampiyon José Aldo'nun kaburga kırığı sebebiyle maçtan çekilmek zorunda kaldığı duyuruldu.

        8

        27 Eylül 2016'da McGregor'ın sıradaki maçının UFC hafif sıklet şampiyonu Eddie Alvarez ile olacağı duyuruldu. Karma dövüş sanatlarının New York eyaletinde yeniden yasal olmasından sonraki ilk UFC etkinliği olması nedeniyle büyük önem taşıyan UFC 205, 12 Kasım 2016'da tarihi Madison Square Garden'da yapıldı.

        Gecenin ana maçında rakibi Eddie Alvarez'i ikinci rauntta teknik nakavtla mağlup eden McGregor, UFC'nin aynı anda iki farklı siklet şampiyonu olan ilk dövüşçüsü olarak tarihe geçti.

        9

        26 Kasım 2016'da McGregor'ın tüy sıklet unvanı UFC tarafından geri alındı ve UFC 200'de geçici tüy sıklet unvanını kazanan José Aldo'ya verildi.

        UFC 205'ten sonra ilk oğlunun doğumu sebebiyle spora ara vereceğini açıklayan McGregor'ın, ara sonrası Floyd Mayweather ile boks maçına çıkacağı söylentileri çıktı. Aylar süren görüşmelerin ardından ikilinin 26 Ağustos 2017'de karşılaşacakları duyuruldu. Boks tarihindeki en yüksek ikinci öde izle satışını yapan maçı Floyd Mayweather, 10 rauntta teknik nakavt ile kazandı.

        10

        UNVANI ELİNDEN ALINDI

        McGregor'ın UFC hafif sıklet unvanı 7 Nisan 2018'da elinden alındı. Boştaki unvanın yeni sahibi Al Iaquinta'yı yenen Habib Nurmagomedov oldu.

        3 Ağustos 2018'de McGregor'ın hafif sıklet şampiyonu Habib Nurmagomedov ile karşılaşacağı duyuruldu. 6 Ekim 2018'de gerçekleşen maçta rakibine dördüncü rauntta pes ederek, kaybetti. Bu karşılaşma karma dövüş sanatları tarihine en yüksek öde izle satışı yapılan etkinlik olarak geçti.

        Nurmagomedov maçı sonrasında 2019'u boş geçen McGregor, 18 Ocak 2020'de Donald Cerrone maçıyla kafese geri döndü. Yarı orta sıklette gerçekleşen maçı ilk raundun 40. saniyesinde teknik nakavtla kazandı ve gecenin performansı bonusunun sahibi oldu.

        11

        KARİYERİNİN İLK NAKAVTLI YENİLGİSİ

        2020'nin geri kalanında COVID-19 pandemisinin de etkisiyle maça çıkmayan McGregor, bir senelik aradan sonra 2014 yılında mağlup ettiği Dustin Poirier ile rövanş maçına çıkacağı duyuruldu.

        24 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen rövanş maçında rakibine ikinci rauntta teknik nakavt ile kaybetti ve karma dövüş sanatları kariyerinin ilk nakavtlı yenilgisini aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ