Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 üniversiteye rektör atadı - Haberler

        Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Boğaziçi Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi'nin rektörleri değişti.

        5 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANDI

        Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

        Erdoğan, söz konusu atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı.

        BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNE PROF. DR. MELİH BULU ATANDI

        Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın yerine Prof. Dr. Melih Bulu atandı. 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan atanmıştı. Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 2012-2016 yıllarında Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlunun rektörlüğü döneminde Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerini yürüten Özkan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasına ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

        Prof. Dr. Melih Bulu kimdir?

        Melih Bulu, lisans eğitimini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Prof. Dr. Bulu, özel sektörde TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 Programlarında çalıştı. P&G'de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevinde verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında görevler aldı. Benzeri şekilde çalışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak birçok üretim ve servis sektöründeki firmada strateji ve yönetim konularında danışmanlık yaptı.

        Prof. Bulu 2009’da başlayan tam zamanlı akademik kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, dekanlık, MBA koordinatörlüğü, uluslararası işbirliği koordinatörlüğü görevleri sonrasında 2016-2019 döneminde bir vakıf üniversitesinin de kurucu rektörlüğü görevini üstlendi.

        2017 tarihi itibarıyla Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Bulu, 2011'den bu yana İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Ar-Ge Pazarın Yönetim Kurulu Üyesidir.

        Prof. Dr. Mehmed Özkan

        PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİNE PROF. DR. AHMET KUTLUHAN ATANDI

        Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ’ın görevden alınmasından sonra, yeni rektör başvuru sürecine giren PAÜ’de, vekaleten bu göreve getirilen Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

        Prof. Dr. Ahmet Kutluhan kimdir?

        Ahmet Kutluhan, 1989 - 1993 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Tıpta Uzmanlık eğitimini tamamladı. 2012 yılından bu yana Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın ana bilim dalı Kulak, Burun ve Boğaz hastalıkları.

        Hüseyin Bağ

        ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİNE PROF. DR. İSMAİL YÜKSEK ATANDI

        İki dönem Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü yapan Prof. Dr. İsmail Yüksek, 22 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştı. Prof. Dr. Yüksek, ikinci kez aynı göreve getirildi.

        Prof. Dr. İsmail Yüksek kimdir?

        İsmail Yüksek, lisans eğitimini 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladı, aynı üniversitede 1987 yılında Yüksek Lisans, 1995 yılında Doktora derecelerini aldı. 2005 yılından 2016 yılına kadar Prof. Dr. olarak aynı üniversitede görevini sürdürdü.

        İsmail Yüksek’in idari görevleri arasında Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı (2007), Makine Teorisi Sistem Dinamiği ve Kontrol Anabilim Dalı Bşk. (2006-2007), Fakülte Kurulu Üyeliği (2007), Makine Fakültesi Dekan Yardımcılığı (2003 -2005), Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcılığı (2003- 2004), Makine Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği (2004- 2006), Makine Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği (2004 -2006), KOSGEB Danışmanlığı (2004 -2008), TÜBİTAK-MAKİTEG Alan Komitesi Üyeliği (2008-2010) ve TÜBİTAK-MAKİTEG hakemliği (2005-2008) yer almaktadır. 12 Eylül 2011 - 2014 tarihleri arasında TÜBİTAK Bilim kurulu üyesi olarak ve 2013 - 2016 tarihleri arası TÜBİTAK MAM Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

        1994-1995 yıllarında İtalya Hükümetinin verdiği burs ile Milano Politeknikte taşıt titreşimleri konusunda bir araştırma projesinde çalışan İsmail Yüksek, 1999-2000 yıllarında Japon Sanayi Bakanlığı Bursu ile JST, Mechanical Engineering Laboratory’de doktora üstü çalışmada bulundu. Makina Dinamiği I, Makina Dinamiği II, Otomatik Kontrol, Bilgisayar Destekli Çizim ve Temel Bilgisayar Teknolojileri ve Kullanımı başlıklı lisans derslerini, Titreşim izolasyonu, Sistem Dinamiği ve Kontrol ve Taşıt Titreşimlerinin Aktif Kontrolü başlıklı yüksek lisans derslerini vermekte olan İsmail Yüksek’in çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunuyor.

        Prof. Dr. İsmail Yüksek Ağustos 2008 – 2016 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı. Rektörlük süresinin sona ermesiyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün danışmanlığına atandı. 22 Aralık 2016 tarihinde Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

        BEYKOZ ÜNİVERSİTESİNE PROF. DR. MEHMET DURMAN ATANDI

        Beykoz Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Sakarya Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesinin eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Beykoz Üniversitesi'ne atandı.

        Prof. Dr. Mehmet Durman kimdir?

        Beykoz Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, 1978 yılında girdiği İ.T.Ü Kimya-Metalurji Fakültesi’nden 1982 yılında Metalurji Mühendisi olarak mezun oldu. 1984 yılında MEB yurtdışı doktora bursunun kazanarak gittiği İngiltere ‘de, 1989 yılında Birmingham-Aston Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı ve 1989-90 yılları arasında aynı üniversitede, araştırmacı olarak doktora sonrası çalışmalarda bulundu.

        1996 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’ne Profesör olarak atanan, Prof. Dr. Mehmet Durman, 1997-1998 yıllarında Sakarya Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 1998-2001 yıllarında Rektör Yardımcılığı, 1999-2003 yıllarında Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve 2002-2010 yılları arasında Rektörlük görevlerinde bulundu.

        Prof. Dr. Durman, Bologna Süreci ile ilgili olarak başta kalite güvencesi ve ulusal yeterlilikler çerçevesi konuları olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası komisyon ve çalışma gruplarında yürütücü ve üye olarak görevlerde bulunmuş ve bu alanlarda çalışmalar yaptı. Bunlar arasında, Yükseköğretimde Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu (YÖDEK) Başkanlığı, Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi Komisyon üyeliği ve Çalışma Grubu Yürütücülüğü görevleri ile KalDer Kalite Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanlığı görevleri bulunuyor.

        ÇAĞ ÜNİVERSİTESİNE PROF. DR. ÜNAL AY ATANDI

        Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne 2016 yılında atanan Prof. Dr. Ünal Ay, ikinci kez aynı göreve getirildi.

        Prof. Dr. Ünal Ay kimdir?

        Prof. Dr. Ünal Ay, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları Geliştirme bölümünü bitirerek 1976 yılında üniversite eğitimini tamamladı. 1981 yılında yüksek lisans, 1985 yılında doktora eğitimini The Pennsylvania State University’de tamamlayarak, 1986 yılında İSDEMİR eğitim müdürlüğünde görev almaya başladı. 1991 yılında Ç.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Yönetim ve Organizasyon ana bilim dalında İşletme ve Toplum, İş Ahlakı ve İşletme Toplumsal Sorumluluğu, Örgütsel İletişim ve Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası derslerini lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde sundu.

        Eylül 2013 yılında Çukurova Üniversitesi’nden emekli oldu ve Çağ Üniversitesi, İİBF Uluslararası İşletme Bölümü öğretim üyeliğine atandı. Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde lisans ve yüksek lisans programlarında öğretim üyesi olarak görev alan Ay, Ağustos 2016 tarihinde Çağ Üniversitesine rektör olarak atandı.

         Dünya Üniversite Sıralamaları 2021 yayımlandı!
        Dünya Üniversite Sıralamaları 2021 yayımlandı! Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ