Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Fransa Danimarka: 0 - Fransa: 0 | MAÇ SONUCU - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... DANİMARKA - FRANSA MAÇININTÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2018 FIFA Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Danimarka ile Fransa karşılaştı. Fransa maç öncesi 6 puanla gruptan çıkmayı garantilerken, 4 puanlı Danimarka'ya 1 puan yetiyordu.

        Danimarka ile Fransa golsüz berabere kaldı. Bu sonuçla Fransa 7 puanla C Grubu'nu lider tamamladı. Danimarka ise 5 puanla 2. sırada yer buldu. Son 16 turunda Fransa, D Grubu'nun 2.'si, Danimarka ise D Grubu'nun 1.'si ile eşleşecek.

        DANİMARKA: 0 - FRANSA: 0

        STAT: Luzhniki

        HAKEMLER: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse

        DANİMARKA: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Jorgensen, Stryger, Delaney (Dk. 90+2 Lerager), Eriksen, Sisto (Dk. 59 Fischer), Braithwaite, Cornelius (Dk. 75 Dolberg)

        FRANSA: Mandanda, Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez (Dk. 50 Mendy), Nzonzi, Kante, Dembele (Dk. 78 Mbappe), Griezmann (Dk. 68 Fekir), Lemar, Giroud

        SARI KART: Jorgensen (Danimarka)

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        FRANSA

        Avustralya, Peru ve Danimarka ile C Grubu'nda yer alan Fransa Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Futbolcu kökenli teknik adamlardan Fransız Didier Deschamps'ın 2012 yılından bu yana çalıştırdığı Fransa, Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus ile A Grubu'nda mücadele etti.

        Fransa, elemelerde çıktığı 10 maçın 7'sinden galip, 2'sinden beraberlikle ve 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Fransa, A Grubu'nu 23 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Zinedine Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira, David Trezeguet ve Michel Platini gibi yıldız oyuncuların forma giydiği Fransa, Raphael Varane, Kylian Mbappe, Paul Pogba ve Antoine Griezmann gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

        Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan Fransa'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 4'er kez sarsan Olivier Giroud ve Griezmann sağladı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı. Evinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Fransa, Dünya Kupası'nda iki kez üçüncülük elde ederken, bir kez de finalde kaybetti.

        Fransa'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Grup aşaması

        1934 - Birinci tur

        1938 - Çeyrek final

        1954 - Grup aşaması

        1958 - Üçüncülük

        1966 - Grup aşaması

        1978 - Grup aşaması

        1982 - Dördüncülük

        1986 - Üçüncülük

        1998 - Şampiyonluk

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Finalist

        2010 - Grup aşaması

        2014 - Çeyrek final

        -----------------

        DANİMARKA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Danimarka Milli Takımı, Fransa 1998'de ulaştığı çeyrek final başarısının üzerine çıkmaya çalışacak.

        Fransa, Avustralya ve Peru ile C Grubu'nda yer alan Danimarka Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Norveçli eski milli futbolcu Age Hareide'nin çalıştırdığı Danimarka, Avrupa Elemeleri'nde Polonya, Karadağ, Romanya, Ermenistan ve Kazakistan ile E Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta çıktığı 10 maçın 6'sından galip ayrılan ve ikişer beraberlik ile mağlubiyet yaşayan Danimarka, 20 puanla Polonya'nın arkasında ikinci oldu. Play-off'larda İrlanda Cumhuriyeti'ni 0-0 ve 5-1'lik skorlarla eleyen Danimarka, 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Peter Schmeichel, Jon Dahl Tomasson, Poul Nielsen, Ole Madsen, Michael Laudrup, Brian Laudrup gibi isimlerin forma giydiği Danimarka'nın kadrosunda yine önemli futbolcular yer alıyor.

        Kalesini, dünyanın en iyi file bekçileri arasında yer alan Peter Schmeichel'ın oğlu Leicester Cityli Kasper Schmeichel'a emanet edecek Danimarka'nın savunmasında, Sevilla'dan eski Fenerbahçeli futbolcu Simon Kjaer ve Chelseali Andreas Christensen bulunuyor.

        Takımın orta sahasında turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında gösterilen Tottenhamlı Christian Eriksen görev yapacak.

        Feyenoord'dan Nicolai Jorgensen, Celta Vigo'dan Pione Sisto ve Ajax'tan Kasper Dolberg ise Danimarka'ya gol yollarında katkı vermesi beklenen isimler olacak.

        Danimarka'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 11 kez havalandıran Eriksen yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Danimarka Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. Fransa 1998'de çeyrek final oynama başarısı gösteren Danimarka'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1986 - İkinci tur

        1998 - Çeyrek final

        2002 - İkinci tur

        2010 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ