Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Dijital Sanat Festivali Mayıs'ta...

        Dijital teknolojiler sanatla birleşti. Mezo Dijital tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenecek olan 1. İstanbul Dijital Sanat Festivaliiçin ilkadımlar atıldı.

        Festival, 29-31 Mayıs tarihleri arasında “bağlantı aranıyor…” temasıyla Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

        Festivalin danışmanlığını Bager Akbay, Ekmel Ertan, Selva Gürdoğan ve Ebru Yetişkin üstlenirken artistik direktörlüğünü Esra Özkan, sergi koordinatörlüğünü Ege Sevinçli, öğrenci bölümünün koordinatörlüğünü de Cansu Yalçıner yapıyor. Sanat eserinin bilgisayar teknikleriyle oluşumu, renk paletine ışık ve piksellerin eklenmesi; soyutlama ve kavramsallaştırma yolunda, sanatçı için yeni kapılar aralayan dijital sanatındünyaca ünlü 30’ismi 1. İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde sanat severlerle buluşacak.

        REKLAM
        Refik Anadol
        Refik Anadol

        Festivalde; geçmiş, şimdi ve gelecek bağlamında bilim, teknoloji ile sürekli değişen üretim/tüketim araçları ve süreçlerinin, kentler ve kent yaşamının, değişen algı, davranış ve iletişim biçimlerinin hangi yeni bağlantıları yarattığı, hangi ağları ve bağlantıları kopardığı, dijital sanatın ve sanatçının perspektifinden irdelenecek.

        .png
        .png

        Refik Anadol,Andy Thomas, Atilla Dinç, Begüm Aydınoğlu, Farhad Farzaliyev, Nohlab, Oddvizgibi isimlerin yanı sıraK12 ve YÖK tarafından lisans öğrencilerinden gelen başvuruların eserlerine de festivalde yer verilecek.7-24 yaş arası öğrenciler, festival teması dahilinde yaratacakları işleri sergilemek için www.digitalartfestistanbul.org internet sitesinden festival yetkililerine ulaşabilirler.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ