Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Silvan'da uzman çavuşa silahlı saldırı - Son Dakika

        Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde komşusu olan mesai arkadaşıyla birlikte aracına binen bir uzman çavuşun siteden çıktıktan bir süre sonra aracı bozuldu. Mesai arkadaşını tamirci getirmesi için gönderen uzman çavuş, aracının başında beklemeye başladı.

        Aracının içerisinde tamirci bekleyen uzman çavuş, yanına gelen teröristlerin saldırısına uğradı. Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre; Vücuduna isabet eden 6 kurşunla yaralanan ve Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin uzman çavuşu takip ettiğini değerlendiren güvenlik güçleri, saldırganların kimlik tespitlerinin yapılıp yakalanması için mobese kameralarını incelemeye aldığı öğrenildi. Savcılık soruşturma başlattı.

        KARAMAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kızılca'nın, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki babaevinde yas var.

        Şehit Kızılca'nın ilçeye bağlı Güneyyurt beldesinde yaşayan ailesine acı haberi, Ermenek Kaymakam Vekili Fatih Kaşıkcı, Ermenek Garnizon Konutanı Jandarma Üsteğmen Kemal Özbey ve Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız verdi.

        Acı haberi alan şehidin annesi Fadime ve babası Mustafa Kızılca ile yakınları gözyaşı döktü. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı.

        Şehidin teyzesinin oğlu Mehmet Akan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılca'nın 6 ay önce göreve başladığını söyledi.

        Kendisiyle en son 2 gün önce görüştüğünü belirten Akan, "İyi olduğunu söyledi. Bekardı. Hain bir saldırı sonucu yaralandığını, sonra da şehit olduğunu öğrendik. Üzgünüz. Allah rahmet eylesin." dedi.

        VALİLİK AÇIKLADI: BİR TERÖRİSTİN SİLAHLI SALDIRISINA UĞRADI

        Silvan İlçesi'nde sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca ile ilgili Diyarbakır Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, Silvan İlçesi Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın bugün saat 09.45 sıralarında görevli olduğu kışladan izin alarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çıktığı ilçe merkezinde Diyarbakır Caddesi üzerinde sivil araç içerisinde bir teröristin silahlı saldırısına uğradığı belirtilerek, "Uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, Silvan İlçesi Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak saat 11.15 sıralarında şehit olmuştur. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'ya Allahtan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ