Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberler: Katliam gibi kaza! Diyarbakır'da yolcu otobüsü devrildi: 5 ölü, 22 yaralı - Diyarbakır Haberleri

        DHA'nın haberine göre, kaza, saat 03.00 sıralarında Diyarbakır- Silvan karayolu Bağdere mevkisinde meydana geldi.

        DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ

        Diyarbakır´dan Iğdır'a gitmekte olan yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yan devrilerek sürüklendi. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

        1'İ BEBEK 5 KİŞİ CAN VERDİ

        Kaza yerine gelen ekiplerce yapılan incelemede 1'i bebek 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazada yaralanan ve bazılarının otobüste sıkıştığı 22 yolcu ise ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

        OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINDA

        Kazayla ilgili otobüsün sürücüsü, yedek sürücü ve muavin gözaltına alınırken, başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

        OTOBÜS 7 SAAT SONRA KALDIRILDI

        Diyarbakır- Silvan kara yolunda, 1'i bebek 5 kişinin yaşamını yitirdiği 22 kişinin de yaralandığı kaza sonrası yan yatarak yolu kapatan otobüs, 7 saat sonra vinçle kaldırıldı. Ekiplerin ortak çalışması sonucu kara yolu 2 saat sonra tek yönlü, 7 saat sonra da çift yönlü olarak açıldı.

        ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Cenazeleri Silvan ilçesindeki Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 kişinin kimlikleri tespit edildi. Ölenlerin Zahide Ceyhan (41), Dilber Çetinkaya (28), Seher Meygil (46), Veysel Bünul (35) ve Asel Meygil bebek olduğu belirlendi. Cenazeler, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        KAZADA HEM KIZINI HEM DE ANNESİNİ KAYBETTİ

        Kazada yaralanan Merve Meygil'in (23), birlikte yolculuk yaptığı bebeği Asel Meygil ile annesi Seher Meygil'i kaybettiği belirtildi.

        Kaza sonrası otobüs şoförleri Bezat Yıldız ile Mehmet Siraç Uluç ve muavin Enis Pekşen gözaltına alındı. Silvan ilçesindeki Bağdere Jandarma Karakolu'na götürülen şoförler ile muavinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        SÜRÜCÜ VE FİRMA YETKİLİSİ TUTUKLANDI

        Diyarbakır- Silvan karayolunda, 1´i bebek 5 kişinin yaşamını yitirdiği 22 kişinin de yaralandığı kaza sonrası gözaltına alınan sürücülerden Bezat Yıldız ile Mehmet Siraç Uluç, muavin Enis Pekşen, firma yetkilisi Hamza Çobanoğlu ile ismi öğrenilmeyen bir kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sürücü Mehmet Siraç Uluç ve firma yetkilisi Hamza Çobanoğlu mahkemece tutuklanırken diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Hakan Altıntaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ