Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar kuru bugün ne kadar? 11 Mart 2020 - haberler - Döviz Haberleri

        Dolar/TL'de dün petrol krizi ve koronavirüs salgını sebebiyle büyük dalgalanmalar yaşandı. Kur 6.11-6.15 aralığında kararsız bir hareket sürdürdü. Koronavirüs açıklaması ise kurda yükselişe yol açtı.

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geceyarısı basın toplantısı düzenleyeceği haberinin yayılmasıyla o esnada 6.12 civarında seyreden dolar/TL 6.15'in üzerine tırmandı. Bakan Koca'nın açıklamasıyla ise 6.18'in üzerini gördü.

        Dolar/TL yeni güne ise gece gördüğü seviyenin altında başladı. Sabah saatlerinde 6.1380'e kadar indi ancak sonra 6.1460'a geri çıktı.Öğleden sonra ise 6.1760'a yükseldi.

        PETROL KRİZİ SÜRÜYOR

        Bugün piyasalarıngündemi doğal olarak koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeler olacak. Bunun yanında Rusyaile Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ülkeleri arsında devam eden petrol arzı anlaşmazlığı da küresel ekonomi için önemli bir belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

        REKLAM

        FED'DEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

        Bunların yanında ABD Merkez Bankası'nın gelecek hafta 75 baz puanlık bir faiz indirimine gideceğine yönelik beklenti de güçlenmiş durumda. Normal koşullarda Fed'in faiz indirimi Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelerin varlıklarına olumlu bir şekilde yansırdı. Ancak özellikle virüs salgını nedeniyle yatırımcı riskli gördüğü ülkelerden uzak duruyor.

        Bunun yanında piyasalarınbir gözü de ülkeler tarafından ekonomileri desteklemek için açıklanan teşvik paketlerinde olacak. Şu ana kadarİtalya, İrlanda, Japonya ve ABD kayda değer destekler açıkladı. Bunun devamının gelmesi bekleniyor.

        DOLAR

        $
        28,7744 0,01
        • Alış: 28,7620
        • Satış: 28,7766
        Son Güncellenme Tarihi: 21/11/2023 02:05:49
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ