Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Domatesin cilde faydaları nelerdir?

        Domates oldukça fazla tüketilen ve meyve gibi de tek başına yenilebilen faydalı bir gıdadır. İçeriğinde bol miktarda C ve E vitamini olmasından dolayı cilde de oldukça faydalı etkisi bulunmaktadır.

        Domatesin Cilde Faydaları;

        • Günlük olarak düzenli domates tüketilmesi vücutta likopen oluşmasını sağlamaktadır. Bu durum cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar. Ayrıca ciltte antioksidan görevi görmektedir.

        • Ciltte biriken ölü hücreleri ve makyaj artıklarını temizleyerek, cildin nefes almasına yardımcı olmaktadır.

        • Cilde meydana gelen akne oluşumunu tedavi eder ve tekrar oluşmasını önler.

        • İçeriğinde bulunan E ve C vitaminleri sayesinde cildin yenilenmesini ve yaşlanmanın önlenmesini sağlamaktadır.

        REKLAM

        Siyah Nokta Engelleyici Domates Maskesi

        1 adet domates ve avokadoyu güzelce ezerek, püre haline getirin. Sonrasında cildinize uygulayarak, 30 dakika boyunca bekleyin. Süre sonunda ılık su ile durulayın. Haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

        Gözenek Sıkılaştıran Domates Maskesi

        1 yemek kaşığı domates suyu ve 3 damla limon suyunu karıştırın. Pamuk ile yüzünüze tampon yapıp, 15 dakika bekleyin. Ilık su ile yıkayın. Hafta 3 kere uygulayabilirsiniz.

        Cilt Temizleme Domates Maskesi

        2 yemek kaşığı domates suyu ve aleo vera suyunu karıştırıp, cildinize uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin ve ılık su ile durulayın. Haftada 2 kere uygulayarak, cildinizin ferahladığını hissedebilirsiniz.

        Parlaklık Veren Domates Maskesi

        1 adet domatesi rendeleyin ve üzerine 1 tatlı kaşığı bal ilave ederek, karıştırın. Cildinize uygulayın, 10 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.

        Nemlendiren Domates Maskesi

        1 adet domatesi rendeleyerek, 2 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Ardından cildinize uygulayarak, 15 dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın. Bu maske cildinizi derinlemesine nemlendirecektir. Haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ