Domuz bağı dehşeti! Patron ve sekreter cinayeti 19 yıl sonra aydınlatıldı!
İstanbul Sarıyer'de 19 yıl önce işyerinde domuz bağıyla bağlanıp öldürüldükten sonra cesetleri ateşe verilen Yunis Doğan ve sekreteri Hacer Enginay cinayeti, polisin titiz çalışmasıyla aydınlatıldı. Yunus Doğan'ın ağzındaki bant üzerinde bulunan parmak izinden yola çıkan ekipler, şüpheli Rüstem Ş.'ye ulaştı. Ardından yapılan teknik incelemeler, kan donduran cinayetin tüm ayrıntılarını ortaya çıkardı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı
ABONE OLKan donduran olay 17 Aralık 2006 gecesi saat 03.00 sıralarında Maslak Atatürk Sanayi Sitesi’ndeki bir reklam şirketinde meydana geldi.
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre İş yerinden dumanlar yükseldiğini gören güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine gitti.
İtfaiye ekipleri yangını söndürdüklerinde, içeride iş yeri sahibi Yunis Doğan (40) ve sekreteri Hacer Enginay'ın (23) cesetleriyle karşılaştı. Tüyler ürperten manzarada her iki maktul de domuz bağıyla bağlanmış haldeydi. Ayrıca Doğan’ın ağzına kanlı bez sokulmuş ve ağzı bantlanmıştı.
Yapılan incelemede genç kadının vücuduna toplam 57 bıçak darbesi aldığı, göğsünden aşağıya kadar tiner dökülerek yakıldığı tespit edildi. Yunis Doğan’ın ise boğularak öldürüldüğü, vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunduğu belirlendi.
Olay yerinde hırsızlık emaresi bulunmamış, komşular ise Hacer Enginay’ın bir yıl önce Zonguldak’tan geldiğini ve iş yerinde kaldığını söylemişti. Polis İlk değerlendirmelerde “namus” cinayeti ihtimali öne çıkmış, fakat dosya ilerlememişti. Ve dosya faili meçhul kalmıştı.