Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dünya telekomünikasyon sektörü Antalya'da biraraya gelecek - Teknoloji Haberleri

        Türk Telekom International ve Turkcell Superonline, dünya telekom arenasının önemli operatörlerini Türkiye’de bir araya getiriyor. Şirketlerin ortak açıklamasına göre, telekomünikasyon sektörünün iki büyük şirketi Turkcell ve Türk Telekom, sektörün önemli organizasyonlarından birine ikinci kez ev sahipliği yapacak. Teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla ve stratejik konumu itibarıyla bölgenin merkezi haline gelen Türkiye, 1-3 Ekim'de Antalya'da telekomünikasyon sektörünün devlerini ağırlayacak. Etkinliğin, Türkiye’yi dünya telekomünikasyon sektörünün ilgi odağı haline getirmesi hedefleniyor.

        Türk Telekom International ve Turkcell Superonline’ın 'Uluslararası Operatörler Müşteri Etkinliği'nde, “Türkiye’yi bölgenin veri üssü ve iletişim merkezi yapma” stratejisi çerçevesinde önemli mesajlar verilecek. Zirveye Çin’den Almanya’ya Hindistan’dan Rusya’ya 40’ın üzerinde ülkeden 120 şirket ve 300 ziyaretçi bekleniyor.

        REKLAM

        'YÜKSEK HIZDA İNTERNETTE SAYILI ÜLKELER ARASINDAYIZ'

        Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Türkiye’nin iki telekom devinin dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerini Türkiye'de ağırlamasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Erkan, "Türkiye, yüksek hızda internet kapasitesiyle dünyanın sayılı ülkelerinden biri konumunda. Ülkemiz internette sadece bölgenin değil, dünyanın da merkezi olma potansiyeline sahip. Bu etkinlik ile bu potansiyele dikkat çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.

        Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Türk Telekom International Genel Müdürü Mehmet Toros da, "Çalışmalarımızı, Türkiye’yi kıtalararası bir iletişim köprüsü haline getirme stratejisi doğrultusunda sürdürüyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızla, altyapımızı ve ürün portföyümüzü sürekli geliştirmeye odaklanıyoruz. 40 ülkeden 120 şirketin katılacağı bu etkinliği ülkemizde gerçekleştirmek için Turkcell ile el ele verdik. Bu iş birliğini, sektörümüz adına çok değerli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ