Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim Jong Nam suikastında flaş gelişme!

        Geçtiğimiz günlerde Kuala Lumpur Havaalanı'nda suikaste uğrayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey abisi Kim Jong-Nam'ın ölümünün ardından, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        Olayın ardından, biri Endonezyalı biri Vietnamlı iki kadını ve bir Kuzey Kore vatandaşını gözaltına alan Malezya polisi, Kuzey Kore'nin Kuala Lumpur'daki elçiliğinde görev yapan bir diplomat hakkında da yakalama kararı çıkardı.

        Kuzey Koreli diplomat Hyon Kwang Song, suikastle olan bağlantısı nedeniyle arandığı belirtilirken, Kuzey Kore'de devlete ait havayolu firması olan Koryo Air'in 2 Kuzey Koreli çalışanı hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Ancak şüphelilerin Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a kaçtıkları tahmin ediliyor.

        REKLAM

        Malezya polisinin suikastın arkasında Kuzey Kore yönetiminin olduğunu düşündüğü, ancak Kuzey Kore'nin Malezya elçisinin bu iddiaları şiddetli bir biçimde reddettiği belirtildi.

        Öte yandan otopsi işlemleri halen devam eden ve ailesinden DNA örneği alınmadan cenazesinin teslim edilmeyeceği açıklanan Kim Jong-Nam'ın tutulduğu morgda da güvenlik önlemleri arttırıldı. Polis kaynakları, bazı kişilerin morga girmeye çalıştıklarını ve bu denemelerinde başarısız olduklarını söyledi.

        Bu gelişme üzerine morg çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ