Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Theresa May'den İngiliz yasalarına dönüş sinyali!

        İngiltere BaşbakanıTheresaMay, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılılmasından sonra "Avrupa Adalet Divanı'nın yargı yetkisini de terk edeceklerini" söyledi.

        May, İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin Brexit'ten sonra İngiliz yasalarının "nihai hakemi" olacağını da sözlerine ekledi.

        REKLAM

        Daha önce Brexit ile ilgili açıklamalarda, İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiltere’nin AB’den çıkış müzakerelerinde olası bir geçiş sürecinin uygulanması konusunda mutabık kalınması halinde, bu sürecin 2022 yılında yapılacak genel seçim öncesinde sona ermesi gerektiğini belirtmişti.

        İngiltere’nin Göçmenlerden Sorumlu Devlet Bakanı Brandon Lewis, ülkesi ile Avrupa Birliği (AB) arasında iş gücünün serbest dolaşımının 2019 yılında sona ereceğini söylemişti.

        İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, ülkesinin Avrupa Birliği’den (AB) ayrılış sürecinin (Brexit) yarattığı belirsizliğin ekonomi üzerinde ağırlığını hissettirmeye başladığı söylemişti.FransaEkonomi BakanıLe Marie de, "İngiltere AB'ye borçlarını ödemeli. Bu konu üyelikten çıkış görüşmelerinde müzakereye açık değil. Biz paramızı geri istiyoruz." ifadelerini kullanmış, İngiltere'nin AB üyeliğiyle ilgili sorumluluklarından doğan borçlarının 100 milyar euro civarında olabileceğini de bildirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ