Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaddafi libya

        Libyalılar bugün, 42 yıllık Muammer Kaddafi rejiminin sona erdiği devrimin birinci yıl dönümünü kutluyor.

        Dün başlayan kutlamalarda Libyalılar, ''Özgür Libya'', ''Yaşasın Libya'' sloganları attı. Kent merkezindeki meydanda toplanan kalabalık grup, geç saatlere kadar eğlendi. Meydandaki havai fişek gösterisi de büyük beğeni topladı.

        LİBYALILAR YENİ BİR KADDAFİ İSTİYOR

        Diğer tarafan Bingazi Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmada "5 yıl içinde Libyalıların neye ihtiyacı var" sorusuna Libyalıların yüzde 25'i "güçlü tek bir lider", yüzde 23'ü "teknokratlardan oluşan hükümet" istediğini belirtti. Ülkenin farklı bölgelerinden 2100 ailenin katıldığı yoklamada katılımcıların sadece yüzde 12'si Batı tipi demokrasiyi tercih ettiğini söyledi.

        "KADDAFİ'Yİ FRANSA DEVİRDİ"

        Katılımcılardan yüzde 21,8'i Libya'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ni, yüzde 8,6'si Katar'ı, yüzde 4,6'sı ABD'yi örnek almasını istedi.Yoklamaya katılanların çoğu Kaddafi'nin devrilmesinde en fazla Fransa ve Katar'ın rol oynadığını düşünürken, yüzde 60'ı en az rolü Cezayir'in oynadığını belirtti.

        Katılımcılardan çoğu 12 ayda önceliğin "suçla ve karmaşayla mücadeleye" daha sonra da yeniden yapılanmaya verilmesi gerektiğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ