Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Helmut Kohl’e Türk’le evli oğlundan tepki

        Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl’ün bundan 30 yıl önce İngiltere Başbakanı Margaret Theacher’e söylediği, “Türklerin yarısını Almanya’dan göndermeyi planlıyoruz’’ ifadelerine oğlu Peter Kohl’den itiraz geldi.

        İsviçre’de Türk eşi Elif Sözen Kohl ile hayatını sürdüren Peter Kohl, Süddeutsche Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, babası Helmut Kohl’ün ortaya çıkan geçmişteki söylemleri nedeniyle birçok Türk’ün kendilerini dışlanmış hissettiklerini söyledi. “Babamın düşüncesine kesinlikle katılmıyorum’’ diyen Peter Kohl, sadece babasının bu düşüncede olmadığını Sosyal Demokrat Parti ve halkın bir bölümünde de aynı düşüncelerin var olduğunu ifade ederek ancak zamanla babasının Türklerin Almanya’ya katkılarını kabullenildiğini belirtti.

        Türklerin Ramazan Bayramı’nı da tebrik eden Peter Kohl, eşi Elif Sözen ile 1991 yılında ABD’de tanıştıklarını ve o dönemden sonra Elif’i kendi ailesiyle tanıştırdığını anlatarak, “Babam ve Elif, Türkiye, tarih ve siyaset üzerine sayısız tartışma yapıyorlardı’’ diye konuştu.

        İLİŞKİLER TARİHİ

        Eşinin babası için “Türkiye’nin önemli bir elçisi’’ gibi olduğunu ifade eden Peter Kohl, Almanya’nın Osmanlı’dan başlayan ve bugünkü modern Türkiye’ye kadar uzanan ilişkileri olduğunu hatırlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ