Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyaca ünlü CEO'dan '4 gün ofiste çalışma' mesajı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        The Guardian'ın haberine göre Disney'in patronu, evden çalışan çalışanlarına Mart ayının başından itibaren haftada dört gün ofise dönmelerini söyledi.

        CEO Bob Iger mailine "Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde şirketteki ekiplerle toplantılar yaparken, birlikte çalıştığınız insanlarla birlikte olmanın muazzam değerini hatırladım" diyerek başladı.

        Iger açıklamasına şöyle devam etti; "Birçok kez söylediğimi duymuşsunuzdur, yaratıcılık bizim kim olduğumuzun ve Disney'de ne yaptığımızın kalbi ve ruhudur. Ve bizim işimiz gibi yaratıcılıkla dolu bir işte, fiziksel olarak bir arada olmanın getirdiği bağlantı kurma, gözlemleme ve yaratma yeteneğinin ve de profesyonel olarak büyüme fırsatının yerini hiçbir şey tutamaz."

        REKLAM

        Adım, Disney'i 15 yıl CEO olarak yönettikten sonra emekli olan Iger'ın kısa bir aranın ardından geri getirilmesinin hemen ardından geldi.

        COVID-19 salgını sırasında, evden çalışma sistemi benimsenmiş ve bu belirli birimlerde hibrit benzeri bir modele evrilmişti. ABD'li işletmeler Snap, Tesla ve Goldman Sachs çalışanlarından ofise geri dönmelerini isterken, diğer birçok şirket hibrit çalışmaya devam ediyor. Eylül ayında Apple, çalışanlarına haftada üç gün ofise dönmelerini söylerken, Twitter'ın sahibi Elon Musk, Kasım ayında neredeyse tüm çalışanlarına haftada beş gün ofise dönmelerini emretti.

        Citi ve HSBC, hibrit çalışmayı kalıcı hale getirme sözü veren bankalar arasında yer alsa da bazı birimler hala ofiste çalışıyor.

        Çoğu yönetici, esnek çalışmanın üretkenliğe yardımcı olduğuna inanıyor.

        * Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ