Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dünyanın en havalı semtleri açıklandı! Türkiye'den bir yer listede - Haberler
        1

        Her yıl dünyanın farklı ilçe ve semtlerini değişik kriterlerle belirleyen dergi bu yıl dünyada yer alan en havalı semtlerin listesinin olduğu çalışmayı yayınladı. 40 semtin yer aldığı listeye Türkiye’den İstanbul’un Beşiktaş’ta yer alan Arnavutköy semti girdi.

        2

        Liste hazırlarnırken, bir mahallenin atmosferi, sunulan yiyecek ve içecekler, gece hayatı ve kültürüne bakılırken koronavirüs pandemisi nedeniyle bu sefer bir mahallenin topluluk ruhu ön planda tutuldu. Listede, mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtler ön plana çıktı.

        3

        Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bu kapsamda sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Akpolat, "Arnavutköy İstanbul’un köklü ve tarihi dokusu korunabilmiş nadide semtlerinden, Beşiktaş’ın ve boğaz hattının en güzel duraklarından biri. Arnavutköy’de bir yandan denizin kokusunu solurken, bir yandan da muazzam tarihi yapılarını izleyeme imkanına sahipsiniz. Hızlı kentleşmeye rağmen, hem kültürel değerlerini hem de mahalle kültürünü koruyarak geleceğe adım atan Arnavutköy semtimizin bu açıdan dünya çapında dikkat çekmesi bizim için gurur vesilesi. Arnavutköy’e sahip çıkmaya ve değer katmaya devam edeceğiz" dedi.