Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Mizah Duşa kabin camı nasıl temizlenir?

        Duşa kabin ve duşa kabinin camları bilindiği üzere çok zor temizlenmektedir. Aynı zamanda zor temizlendiği gibi kolay bir şekilde kirlenmektedir. Aslında duşa kabin temizliğinde püf noktalar bulunmaktadır. Kısaca bu püf noktalardan bahsedeceğim. Duşa kabin temizliğinde dezenfektan, sirke, karbonat, kireç çözücü, çamaşır suyu gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz

        Duşa kabin camı temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Eğer düzenli bir şekilde yapılmaz ise kirler yüzeye yapışır ve daha zor bir şekilde çıkarılır. Bu sebeple mutlaka düzenli temizliğinin yapılması gerekir. Duşa kabin temizliğinde birçok yöntem bulunur ve inanılmaz etkilidir. Şimdi sizlere bu konuyu detaylı bir şekilde aktaracağız. Daha fazla detaya ulaşmak için makalemizin devamını mutlaka okumalısınız.

        REKLAM

        Duşa kabin camı temizlemenin püf noktaları

        Duşa kabinde meydana gelen kirleri temizlemenin püf noktaları bulunur. Bu sayede duşa kabin camlarınız ilk gün ki gibi parlak olacaktır ve göze çok hoş gelecektir. İşte duşa kabin camı temizlemenin püf noktaları aşağıdaki gibidir

        Cam temizleyicisi

        Cam temizleyicisi duşa kabinde bulunan kirlerin ve su lekelerinin geçmesini sağlayacaktır.

        Çamaşır deterjanı

        Çamaşır deterjanı cam temizlemek için çok etkilidir. Bunun için sıcak suyun içerisine çamaşır deterjanı ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra duşa kabin camını silin ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayın.

        Karbonat

        Sıcak suyun içerisine karbonat ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra ise bir sünger yardımı ile duşa kabin camlarını silip durulayın. Bu yöntemde durulamaya da gerek yoktur. Fakat nemli kalmasını engellemeniz gerekmektedir.

        REKLAM

        Soda

        Soda duşa kabin temizliğinde kullanılmaktadır. Soda ile duşa kabin camları silindiğinde camlar pırıl pırıl olacaktır.

        Sirke

        Sirke en doğal ve muhteşem bir temizleyicidir. Camlarda bulunan kirleri ve aynı zamanda su lekelerini yok eder. Bu sebeple sirke ile camlar sıklıkla silinmelidir.

        Cif

        Duşa kabin temizliğinde cif çok kullanılan deterjanlar arasındadır. Bir poşete cif dökün ve duşa kabin camlarınızı iyice ovun. Daha sonra durulayın ve bez ile kurulayarak kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.

        Duşa kabin temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

        Duşa kabin temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar mevcuttur. Şimdi sizlere bu konudan bahsedeceğiz işte duşa kabin temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir

        • Çok fazla kimyasal içerikli ürünler kullanmamak ve tercih etmemek gerekmektedir. Bunun sebebi kimyasal ürünün fazla kullanılmasından dolayı fayanslarda ve camda deformeler oluşabileceğinden kaynaklanmaktadır.
        • Duşa kabin camları kesinlikle ıslak bırakılmamalıdır. Çünkü ıslak bırakıldığında lekelenme daha çok olacaktır ve camlar kötü görünecektir. Aynı zamanda bu lekeler çok zor temizlenmektedir.
        • Duşa kabin camları çek pas yardımı ile temizlenebilir.
        • Banyo temizliği sıklıkla yapılmalıdır. Eğer sık yapılmaz ise kirler ve su lekeleri giderek büyüyecek ve temizlenmesi güç olacaktır. Bu sebeple her ıslandığında duşa kabin ve camları temizlenmelidir.
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ