Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Düzenli fast food tüketmenin sağlık üzerindeki 5 olumsuz etkisi
        1

        KABIZLIK

        Sindirim sisteminin çalışmasında sebze ve meyveler oldukça önemli rol oynar. İşlenmiş gıdaların yoğun tüketimi tüm sistemi bozacak ve kendinizi her zamankinden daha sık kabızlık içinde bulacaksınız. Meyve ve sebzeler, vücudunuzdaki tüm atıkları atmaya yardımcı olan özel bir lif taşır. Bu ürünler ayrıca kan şekeri ve kolesterol seviyelerini korumanıza yardımcı olur.

        2

        OBEZİTE RİSKİ

        Bu işlenmiş gıdaların çoğu, aşırı miktarlarda kalori barındırır ancak çoğunlukla besleyici bir madde içermez. Öğünlerinizi tamamen işlenmiş gıdalara çevirmek, obezite olasılığını önemli ölçüde artıracak ve ayrıca her zaman şişkin hissetmenizi sağlayacak.

        3

        ARTAN KAN ŞEKERİ DÜZEYİ

        Fast food yemeklerde bulunan yoğun karbonhidrat, kan şekeri seviyesini de olumsuz bir şekilde etkileyerek yükseltir. Ayrıca fast food yemeklerin içinde bulunan yoğun nişasta, diş sağlığını da bozabilir.

        4

        HAFIZADA DÜŞÜŞ

        Fast foodların taşıdığı bir diğer olumsuz etki de bu yiyeceklerin hafızayı etkilemesidir. Bunun arkasındaki birincil sebep, milkshake, patates kızartması gibi ürünlerde yoğun olarak kullanılan doymamış yağlardır. Daha önce uzmanlar tarafından bu yağların kardiyovasküler hastalıklardan sorumlu anahtar faktör olduğu biliniyordu; son zamanlarda beynin işlevselliğini de etkilediği ortaya çıktı. Düzenli fast food tüketmek; ileriye dönük hafıza bölümünü oldukça etkiler.

        5

        CİLT SORUNLARI

        Tükettiğimiz gıdaların cildimizi doğrudan etkilediği birçok araştırma çalışmasıyla kanıtlanmıştır. Aşırı şeker, karbonhidrat ve yağlı yiyecekler; cilt sağlığını bozar. Bu tip gıdalar; cildi yağlandırır, sivilce çıkmasına neden olur ve bu sayede cildi temizlemek daha zor bir hale gelir bu da cilt sağlığının bir kısır döngüye girmesine neden olur.

        Kaynak: Vitaminews

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ