Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ruh halinize göre içebileceğiniz bitkisel çaylar: Bir bardak çay ile stresinizi azaltın
        1

        FESLEĞEN ÇAYI

        Eğer üzgün bi ruh halinde hissediyorsanız, fesleğen çayı daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Bu çay ruh halini iyileştirdiği gibi depresyon ve anksiyete belirtilerini de azaltabilir.

        2

        YEŞİL ÇAY

        Eğer uzun ve yoğun bir gün geçirdiyseniz bir bardak sıcak yeşil çay, yorgunluğunuzu alabilir! Yeşil çay, içinde bulunan kafeinin yavaşça emilmesini sağlar bu da vücudun rahatlamasına yardımcı olur ayrıca yeşil çay, kaygı ve stres seviyesinin de düşmesini sağlar.

        3

        PAPATYA ÇAYI

        Sinirli, stresli bir ruh halindeyseniz bir bardak papatya çayı kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Papatya çayı, kişinin gerginliğini alırken stres seviyesini düşürür. Aynı zamanda papatya çayı, güzel bir uyku çekmenizi sağlar; uykusuzluğa iyi gelirken uyku kalitesini yükseltir.

        4

        NANE ÇAYI

        Duygusal bir dönemden geçiyorsanız, nanenin dengeleyici özelliğini sevebilirsiniz. Nane çayının serinletici ve canlandırıcı özellikleri, duygusal durumunuzu dengelemenize ve kortizol seviyenizin düşmesini sağlar.

        5

        PORTAKAL LİMON

        Güçlü bir C vitamini kaynağı olan portakal limon çayı aynı zamanda ruh hali için de harika bir dengeleyicidir. Kendinizi stresli hissediyorsanız bir bardak çay içmek, sinir hücrelerini yatıştırırken stres hormonlarının seviyesini düşürür.

        6

        LAVANTA ÇAYI

        Lavanta çayı, papatya çayının bir alternatifi olabilir. Lavanta çayı da stres seviyesini düşürür ve uyku probleminin azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda lavanta çayı migren ağlarına ve sinir sistemine iyi gelir.

        7

        SİYAH ÇAY

        Önünüzde kocaman bir gün var ama siz hiç enerjik hissetmiyorsanız, siyah çay imdadınıza yetişebilir! Bir bardak siyah çayın içinde 60 ile 90 mg arasında kafein vardır. FDA'ya göre; siyah çay kişiyi uyandırır ve enerji verir. Ayrıca araştırmalar, her gün bir bardak siyah çay içmenin stres seviyesini düşürdüğünü de belirtiyor.

        Kaynak: Health Shots

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ