Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kötü havalarda neden internet yavaşlar veya kesilir?
        1

        Kablosuz internet teknolojisi belki de geçtiğimiz yüzyılın en önemli gelişmelerinden biridir; akıllı telefonlarımızın, bilgisayarlarımızın ve navigasyon sistemlerimizin havadan veri almasını sağlar.

        Ancak internet teknolojisi mükemmel değil. Kablosuz sinyaller, katı nesneler ve hatta aşırı hava koşulları dâhil her türlü parazite maruz kalır.

        2

        Kablosuz sinyaller, anten gibi alıcılar arasında ultrasonik dalgalardan oluşan bağlantılar kurar. Mümkün olan en iyi sonuç için iki taraf arasında kesintisiz bir iletişim olması gerekir.

        Ancak, gerçek dünya koşulları nadiren idealdir. Havadaki toz parçacıkları, ağaçlar ve hatta evinizdeki duvarlar nedeniyle sinyaller cihazınıza giderken zayıflar. Elektromanyetik dalgalar bu nesnelere nüfuz etmekte sorun yaşar.

        3

        Kötü havalarda, alıcı ve verici arasında sinyal problemi meydana gelir; sinyali sağlayan uydular uzayda dolaşırken doğal olarak gökyüzü olaylarından ve hava şartlarından etkilenir.

        Sinyal, tam olarak modeme ulaşmadığında uydular, defalarca kez sinyal gönderir. Yani bir web sitesinin yüklenememesi veya çok yavaş yüklenmesinin sebebi, vericiden defalarca gelen kafa karıştırıcı sinyallerdir.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ