Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EBA TV canlı yayın izle 2 Nisan Perşembe! TRT EBA TV canlı yayını ile ilkokul, ortaokul ve lise dersleri 2020

        EBA TV canlı yayını ilkokul, ortaokul ve lise derslerini sınıf sınıf ayırarak öğrencilerin kullanımına sunuyor. Uzaktan eğitim sürecinin en önemli deneyimlerinden birisi olarak öne çıkıyor. EBA TV ile öğrenciler eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyor. TRT EBA TV'yi televizyondan ya da internetten online olarak izlemek mümkün. Sabah saat 9'da başlayan dersler öğleden sonra 15.00'e kadar devam ediyor. Derslerin ardından da ders tekrarları yayınlanıyor. İşte EBA TV canlı yayını

        EBA TV CANLI YAYIN İZLE 2 NİSAN 2020

        EBA TV, internetten aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izlenebilir. Ayrıca tekrar derslerine de yine aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri canlı yayın linkine tıkladıktan sonra sınıflarını seçerek dersleri izleyebilir.

        EBA TV'Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        TRT EBA TV FREKANS BİLGİLERİ - AYARLARI

        HD Alış Bilgileri

        REKLAM

        Polarizasyon: yatay (H)

        Alış frekansı: 12.084 MHz

        FEC: 2/3

        Sembol oranı: 13.750

        SD Alış Bilgileri

        FEC: ¾

        Sembol oranı: 30.000

        Polarizasyon: dikey (V)

        Alış frekansı: 11.916 MHz

        TRT EBA TV İlkokul: TÜRKSAT KabloTV - 932. kanal

        TRT EBA TV Ortaokul: TÜRKSAT KabloTV - 933. kanal

        TRT EBA TV Lİse : TÜRKSAT KabloTV - 934. Kanal

        TRT EBA TV İlkokul HD: TÜRKSAT KabloTV - 465. kanal

        TRT EBA TV Ortaokul HD: TÜRKSAT KabloTV - 466. kanal

        TRT EBA TV Lİse HD: TÜRKSAT KabloTV - 467. Kanal

        TRT EBA TV DERS PROGRAMI (YENİ)

        Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim kapsamında İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni ders programı ve yayın akışı ile ilgili detayları paylaştı. İşte 30 Mart-03 Nisan ders programı ve yayın akışı...

        EBA TV İLKOKUL DERS PROGRAMI

        EBA TV ORTAOKUL DERS PROGRAMI

        EBA TV LİSE DERS PROGRAMI

        ÖĞRENCİ İLE ÖĞRETMEN CANLI SINIFLARDA BULUŞACAK

        Öte yandan Bakanlık, uzaktan eğitim sürecinde öğretmen ile öğrenci arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak etkileşimli ders işlenmesine imkan sağlayan canlı sınıf uygulamasının 8. ve 12. sınıflar için pilot çalışmalarını başlattı. Canlı sınıf uygulamasına 8. sınıflardaki 1 milyon 700 bin ve lise son sınıflarda okuyan 1 milyon öğrencinin katılması amaçlanıyor. Uygulamanın, pilot çalışmaların ardından kademeli olarak Türkiye geneline yaygınlaştırılması planlanıyor.

        Öğretmenler, canlı sınıf uygulamasıyla evlerinde görev alacak ve televizyon dersleriyle eşgüdümlü olarak kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip çalışma gönderecek.

        Bu arada uzaktan eğitimle birlikte milyonlarca öğrencinin aynı anda internet kullanım talebiyle yaşanan yoğunluk problemlerini hızla çözüme kavuşturmak için EBA Kontrol Merkezi kuruldu.

        EBA'DAKİ YENİLİKLER

        Uzaktan eğitimdeki ders materyallerinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, sanat, spor ve bilim etkinliklerini de bu haftadan itibaren televizyon yayınlarına ve EBA'ya entegre etti. Bakanlık, çocukların aileleri ile evde yapabilecekleri 40 deney videosu hazırladı.

        TELEVİZYONLARDA SORU ÇÖZÜM SAATLERİ OLACAK

        Bakanlıkça ayrıca 8. ve 12. sınıf öğrencileri için YKS ve LGS'de sorumlu oldukları konuları kapsayan programlar hazırlanıyor.

        Bu süreçte TRT EBA kanallarında sınavlara hazırlanan öğrencilerin hazırlık rutinlerine destek olmak için soru çözüm saati hazırlandı. Çocuklar, bu saatlerde kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan takip ederek çözebilecek.

        Bakanlık, velilerin evde çocuklarının uzaktan eğitim sürecinde etkin bir şekilde rol alabilmesi için rehberlik desteği ve bir veli kuşağı hazırlık çalışmalarını da sürdürüyor.

        ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANANLARA ÖZEL EBA AKADEMİK DESTEK

        Üniversiteye hazırlık sürecindeki 11. ve 12. sınıfların kullanımı için bir süre önce hizmete alınan EBA Akademik Destek Modülü uzaktan eğitimde öğrenciler tarafından yoğun kullanılıyor. Yapay zekayla güçlendirilen sistem, uzaktan eğitim döneminde özel okul öğrencileri için de ücretsiz erişime açıldı.

        EĞİTİM VERİLEN ARA BİTİĞİNDE TELAFİ EĞİTİMLERİ BAŞLAYACAK

        Eğitime verilen ara bittiğinde, okulların eğitim ve öğretime yeniden açılmasıyla hızlandırılmış telafi eğitimleri başlayacak. Bu konuda Destekleme ve Yetiştirme Kursları aktif rol oynayacak. Öğrencilerin yıl sonunda ulaşması beklenen hedeflerin gerçekleşmesi için gerekirse hafta sonu ve yaz paketi de dahil olmak üzere her türlü telafi yapılacak.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ