Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ece Ronay son dakika haberi: Sosyal medya fenomeni Ece Ronay ve 5 şüpheli adliyeye sevk edildi

        Sosyal medya fenomeni Ece Ronay´ın eski eşi Mehmet Bilir´in, Pendik ve Kocaeli´ndeki 2 ayrı işyerine farklı tarihlerde silahlı saldırı düzenlendi.

        ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLDİ

        DHA'da yer alan habere göre Bilir´in şikayeti üzerine konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri işyerlerine saldıran motosikletli şüphelileri tespit etti.

        ECE RONAY VE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Şüphelilere yönelik 8 Aralık Cuma günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda şüphelileri azmettirdiği değerlendirilen Ece Ronay´ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

        SUÇLAMALARI REDDETTİ

        Şüphelilerin emniyette verdikleri ilk ifadeler ortaya çıktı. İşyerlerine saldırı düzenleyen şüphelilerin kendilerini azmettiren kişinin Kaan Akkuş olduğunu itiraf ettikleri, Ece Ronay´ın ise kendisi hakkındaki bütün iddiaları reddettiği öğrenildi.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

        Bu kapsamda, eski eşinin iş yerinin kurşunlanmasını azmettirdiği iddia edilen sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli Anadolu Adliyesine sevk edildi.

        ECE RONAY’A ÖRGÜT SORUŞTURMASI

        "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", Yönetmek veya Üye Olmak", "Tehdit", "Kasten Yaralama", "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet", "Mala Zarar Verme", "Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması" suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

        İFADESİ 1 SAAT SÜRDÜ

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesine sevk edilen Ece Ronay ve 4 şüpheli Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü. Yaşı küçük olan bir şüpheli ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosuna sek edildi. Ece Ronay’ın ifadesi yaklaşık 1 saat sürdü.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Ronay, "mala zarar verme" suçundan adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılıkta yaklaşık bir saat ifade veren Ronay hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edilirken 4 kişi hakkında ise tutuklama talep edildi.

        3 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

        Diğer 4 şüpheliden Mehmet S.A., Serhat G. ve Uğur E. 'silahla tehdit' ve 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine, Berat E. ise adli kontrolle serbest bırakılmak üzere hakimliğe sevk edildi. Suça sürüklenen bir çocuğun ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosundaki işlemleri devam ediyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ