Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Ev Ekonomisi Karakılçık pirincinin kilosu 10 TL - Alışveriş Haberleri

        Kıbrısçık ilçesinde üretilen, lezzetiyle yoğun talep gören karakılçık pirinci, pazarlama problemi olmaksızın kilosu 10 liradan satılıyor. Kıbrısçık ilçesinde yaşayan 7 köyün sakinleri 4 kuşaktır karakılçık pirinci üreterek geçimini sağlıyor. Kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve arazi yapısı nedeniyle tarıma çok elverişli olmayan ilçede Türkiye'nin en kaliteli pirinci üretiliyor.

        PATENT İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDU

        Kıbrısçık Belediye Başkanı Kemal Aktaş, köy sakinlerinin 4 kuşaktır pirinç üreterek geçimini sağladığını söyledi. İlçeye bağlı 7 köydeki 500 dönümlük arazide üretilen 100 ton pirince halkın yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Aktaş, ''Kıbrısçık pirincini diğer pirinçlerden ayıran çok önemli bir özellik var. Bu pirince 'karakılçık çeltiği' deniliyor, bu çeltik tohumu sadece bizim bölgemize has. Normal pirinçler 3-4 liradan satılırken, karakılçık pirinci 9-10 liradan alıcı buluyor, üreticilerimiz ürünlerini pazar aramadan satıyor'' dedi.

        Aktaş, Türkiye'nin başka bölgelerinde denemesi yapılan ama istenen verim alınamayan çeltiğin patentini almak için çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirtti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ