Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kampanyalar Sur Yapı - Emlak Haberleri

        Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, piyasa durgun giderken markalı konutların satışlarında hareketliliğin sürdüğünü söyledi. Güneşli’de temmuzda satışa çıkardıkları 505 dairelik Corridor projesinde 140 konut için kapora alındığını ve bunların 90’ında ise satış sözleşmesinin imzalandığını söyledi.

        Son iki hafta içinde konut satışlarının artığına da dikkat çeken çeken Elmas, 18 bin 200 metrekare arsa içinde yükselen Corridor’da 250 metre uzunluğundaki cadde içinde mağazaların bulunduğunu ve konut alan kişilerin bu konsepti sevdiklerini belirterek “Bu projede satış sıkıntımız olmaz. Kısa süre içinde satışları tamamlarız” dedi.

        İzmir’de 45 bin metrekare arsası bulunan eski Henkel fabrika arazisini Torunlar ve Hayat Grubu ile ortaklaşa aldıklarını da belirten Elmas, bu araziye 100 bin metrekare inşaat alanı bulunan AVM, ve konutların içinde olduğu kule inşa edeceklerini belirtti. Yüzde 10+yüzde 10 indirim KDV artışlarına ilişkin olarak sektörün kanundan önce Maliye Bakanı ile bir araya geldiğini belirten Altan Elmas, burada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Türkiye genelinde 700-800 bin konut stoku olduğunu, bu nedenle KDV’nin yükselmesinin stokların kısa süre içinde eritilmesinin önünde bir büyük sorun oluşturacağını söylediklerini hatırlattı. Elmas, genel beklenti olarak KDV’nin en az 5 yıl daha düşük seviyelerde olacağını tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi. Corridor projesinde peşin alanlara yüzde 10 + yüzde 10 indirim imkanı sunan şirket, böylece Corridor projesinde 179 bin lira olan stüdyo daire fiyatını 145 bin liraya kadar indirmiş oluyor. Yüzde 40 peşin ödenmesi durumunda ise 36 aya kadar sıfır faizle vadelendirme yapılıyor. Yüzde 25 peşin ödemede 60 ay için faiz oranı yüzde 0.65’e çekiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ