Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrol yatay seyrediyor - Enerji Haberleri

        ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 1-2 Kasım tarihli toplantısına ait tutanakların, aralık ayında faiz artırımına işaret etmesi ve ABD'de dün açıklanan verilerin ekonomiye ilişkin pozitif sinyaller vermesi sonrasında dolar endeksi, 101,91 ile Nisan 2003'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

        Öte yandan ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan ham petrol stokları, 1,3 milyon varil azalarak beklentilerin altında kaldı.

        Söz konusu gelişmelerin ardından Brent türü ham petrolün varil fiyatı dün günü 48,95 dolardan tamamlarken, bugün 49 dolar sınırında tutunmaya çalışıyor. Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,1 değer kazancıyla 48 doların hemen üzerinden işlem görüyor.

        Analistler, dolardaki yükselişin petrol fiyatları üzerinde satış baskısı yarattığını, bu baskının azalan stok verisi ile dengelendiğini belirterek, teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için 50 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 48,3 doların önemli destek konumunda bulunduğunu, olası yükselişlerde ise 50 doların direnç olarak takip edileceğini kaydetti.

        Bugün ABD piyasalarında Şükran Günü dolayısıyla işlem yapılmayacağını anımsatan analistler, Avrupa tarafından gelecek verilerin izleneceğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ