'Yeni çalışanlara da banka promosyonu ödensin'
KDK, kamu kurumlarının bankalarla yapacağı protokollerin imzalandığı tarihten sonra yeni göreve başlayan personele de banka promosyonu ödenmesi konusunda tavsiyede bulundu
ABONE OLKamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kamu kurumlarının bankalarla yapacağı protokollerin imzalandığı tarihten sonra yeni göreve başlayan personele de banka promosyonu ödenmesi konusunda tavsiyede bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir il müdürlüğündeki 55 personele maaş aldıkları banka tarafından eşit miktarda "promosyon ödemesi" yapıldı. Banka ile yapılan sözleşmeden sonra göreve başlaması nedeniyle banka promosyonu ödenmeyen memur, KDK'ya başvuruda bulundu.
Ödeme yapılmamasının eşitlik ve hakkaniyete uygun olmadığına hükmeden KDK, ilgili kuruma bankalarla yapacakları sözleşmelerde daha sonra göreve başlayacak personelin de dikkate alınması konusunda tavsiyede bulundu.
Kurum, promosyon ödemesinden söz konusu personelin faydalandırılması konusunun ilgili genelgelerde düzenlenmesi önerisiyle kararı Başbakanlığa da gönderdi.
İdare ile banka arasında yapılan protokolle 55 personele promosyon ödemesinin yapıldığı, sonradan personel sayısında artış olması halinde bankadan ilave bir promosyon ödemesi yapılması talebinde bulunulmayacağına dair karşılıklı taahhüt anlaşması yapıldığının kaydedildiği kararda, şikayetçiye bu nedenle ödeme yapılmadığı belirtildi.